Szerda este a vasi megyeszékhelyen kulcsfontosságú derbi várt a Hungast-Haladás VSE női röplabda csapatra. Mucsi Péter tanítványai a Kaposvár együttesét látta vendégül a sportkomplexumban. Mivel mindkét csapat két győzelemmel és egy vereséggel állt mindenképpen győzni akartak a felek. Azonban sokkal egyértelműbb volt a találkozó, mint elsőre tűnt.

Andrea Kalman csak a kispadon kapott helyet, így kissé meg kellett keverni a lapokat dr. Mucsi Péter vezetőedzőnek. Ez azonban kiváló megoldásnak bizonyult, hiszen a szombathelyiek végig vezettek az első szett során. Aztán a hajrában befulladtak a szombathelyiek és egy kis túlórával a vendégek örülhettek a játszma végén.

A folytatásban sem tört meg a vasi lányok lendülete. A háló közelében Huff vezérletével jól működött a sánc, míg a vendégek bombáit sokszor Stephanie Lojen hárította. A két tengerentúli légiós jó játékának köszönhetően ezúttal már nem engedte ki a vezetést a Haladás. Végül ha kicsit nehezen is, de egalizálni tudott a vendéglátó.

A harmadik szett során is hiába cserélte tanítványait Sasa Nedeljkovic mester, a Kaposvár csak futot az eredmény után. A hazai röpisek pedig a Budaörs és a Balatonfüred ellen mutatott formát átmentve a találkozót is megnyerte – teljesen megérdemelten. A sikerüknek köszönhetően pedig az élre állt a zöld-fehér együttes, amelyre vasárnap újabb rangadó vár. Akkor az MTK otthonába látogatnak Bokor Lauráék.

Hungast-Haladás VSE – 1.MCM-Diamant Kaposvár 3-1 (–24, 19, 21, 24)

Haladás: Wallner, Kinser, Čičić, Miranda, Huff, Takács B.. libero: Lojen
Csere: Ašćerić, Kolada, Reljić, Kalman, Bokor, Dobó
Vezetőedző: Mucsi Péter.