A hétvégén pályára léptek a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztályának növendékei, akiknek az Országos Gyermek Bajnokság I. osztály helyosztóján kellett bizonyítaniuk. Sátoriné Tóth Zsuzsanna irányításával készülő vasi lányok azonban nem okoztak csalódást. A POTE csarnokban megrendezett játéknapon nem kegyelmeztek.

A három fordulóból álló helyosztó tornájának első felvonásán a RÖAK Kaposvár és a Lőrinc 2000 SE lépett pályára a házigazda mellett. A SZOSI csapata mindkét találkozóját rendkívül magabiztos 3-0 arányban nyerte meg. A koncentrált és lendületes játék meg is hozta a gyümölcsét. Ráadásul a szakmai stáb minden játékosnak lehetőséget biztosított.

SZOSI – RÖAK Kaposvár Sárga 3:0 (6, 6, 10)
SZOSI – Lőrinc 2000 SE 3:0 (11, 16, 11)

A folytatásra sem kell sokat várni a szombathelyi szurkolóknak, hiszen március 16-án, szombaton szintén hazai környezetben lép pályára a SZOSI. Akkor rendezik az Országos Serdülő Bajnokság II. osztályú elődöntőjét, ami nagy izgalmakat tartogat a hazaiak számára. A 4 csapat körbeverésének köszönhetően három győzelemre lesz szüksége a SZOSI-nek a biztos első helyen történő továbbjutáshoz.