Hétvégén újabb női amatőr kosárlabda bajnoki fordulót rendeztek. Pályára lépett a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata is, akikre egy hosszú út várt, hiszen Szegeden kellett bizonyítaniuk. Ez pedig az első félidőre is rányomta a bélyegét. Egyrészt az erősen megfiatalított csapat a hosszú út miatt fásultak játszott és ksiebb sérüléssel is többen bajlódtak.

Az első pontokat Mezősi révén még a szombathelyiek szerezték, azután viszont a hazaiak egy 11-0-ás rohammal jelezték, hogy mindenképpen győzni szeretnének a találkozón. A vendégek pontatlanul dobtak és a lepattanók sem az ő kezükben kötött ki, így a negyed végére nagy hátrányba kerültek. A szegedieknél Zsíros és Kecskés vjátszott nagy kedvvel.

A folytatásban aztán magára talált a SzoESE és újult erővel vetette magát a találkozóba. Sajnálatos módon a nagy előnyének tudatában sem engedett ki az SZKE, így nem csökkent a különbség a csapatok között. Szabó-Haklits Zsuzsa vette ekkor hátára a vasi együttest és félelmetesen jól célzott, olykor több játékos is hiába zavarta.

Óriásit játszott a csapatkapitány, de Szabó-Haklits Zsuzsa 31 pontja is kevés volt az üdvösséghez

A szombathelyiek csapatkapitánya 14 kísérletének a felét értékesítette a triplavonalon túlról, ezzel pedig az utolsó negyedet megnyerte a SzoESE, amely a vereség ellenére büszke lehet a második félidőben mutatott játékára.

Földi Alexandra, a Szeged vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak! Nagyon jó iramban indítottuk a mérkőzést, ami kitartott egészen a végéig. Még mindig akadtak rövidzárlatok, de lényegében elégedett vagyok, szép csapatjátékot mutattunk be, 21 gólpasszal. Örülök, hogy mindenki pályára tudott lépni, remélem, idővel a fiataloknak is egyre több lehetőséget tudok adni.

Szabó László, a SzoESE vezetőedzője: Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyertek. A második félidőbeli játékunk biztató volt, arra tudunk tovább építeni !

Szegedi KE – SzoESE 84-63 (31-13, 18-14, 20-13, 15-23)

SzoESE: Jakubovics 5/3, Fekete 1, Mezősi 3, Szabó-Haklits 31/21, Sándor 2.
Csere: Bándi 7/3, Tóth A. 6, Balogh V 6, Soós 2, Koltay -, Plózer.
Vezetőedző: Szabó László