A hétvégén ITT írtuk meg, hogy szenzációs új egyéni csúccsal, 79.57 méterrel nyerte a Budapest Open atlétikai verseny kalapácsvető versenyszámát a Dobó SE kiválósága.

A tavaly U23-as Európa-bajnokságot nyert szombathelyi atléta ezúttal 76.65-öt ért el hűvös, de napos időben. Németh Zsolt és Németh László tanítványa első kísérletére dobta a legnagyobbat, amit az utolsó dobásával tudott még egyszer megközelíteni. Másodszorra érvénytelen, aztán, 74,95, majd egy újabb érvénytelen, aztán 74,21 és 76,02 m sikerült.

– Nem vagyok elégedett, de leginkább azért, mert az összes dobásom végig húzta a hálót és bármit csináltam, nem tudtam úgy dobni, hogy ne oda menjen. Ugyanakkor viszont a 76.65 méter nem rossz eredmény 10 fokban, úgy, hogy még a szél is nagyon fújt. Kicsit talán még fáradt is voltam a hétvégi verseny miatt, emellett az előző heti munka is kemény volt – értékelte keddi teljesítményét Halász Bence, aki már előretekint.

Péntekig igyekszem kipihenni magam, aztán Lengyelországban remélhetőleg már jól fogom magam érezni. Azt mondják esik majd az eső – tette hozzá az ifjú kalapácsvető.

A nemzetközi szövetség kalapácsvető-sorozatának finnországi állomásán egyébként kettős lengyel siker született: Wojciech Nowicki győzött 79.41 méterrel, a második helyen pedig a számot az elmúlt években uraló, háromszoros vb-győztes Pawel Fajdek zárt 78.86-tal. A bronzérmet a 77.04 méterig jutó katari Asraf Amgad el-Szejfi érdemelte ki. Halász mögött a riói olimpia bajnoka, a tádzsik Dilsod Nazarov lett az ötödik 76.16-tal.

Halász Bence pénteken a lengyelországi Szczecinben, Fajdek és Nowicki számára hazai pályán versenyez majd és veszi újra célba a 80 métert.