A női labdarúgás kedvelőinek bizonyára nem kell bemutatni Rácz
Zsófiát, aki a Viktória FC meghatározó játékosa lett még a a kétezres évek közepén. A szombathelyiekkel bajnokságot nyert és több kupagyőzelmet ünnepelhetett. Ezt követően felcsapott légiósnak, majd nyáron visszatért sikerei színhelyére. A vasi együttes a negyedik helyen telel, míg a szünetet Rácz Zsófia próbálta aktívan tölteni.

A középpályás részt vett a 33. Szilveszter Kupa küzdelmein és csapatával, a Csere SE-vel megvédte az elsőséget. Ráadásul a fináléban a két gólt szerző labdarúgót megválasztották a legjobb játékosnak. A december 28-án születésnapját ünneplő Zsófia alaposan megünnepelte a sikert, de a Hungarysporttal készült interjújából kiderül, hogyan készül az alapozásra a játékmester.

Először is boldog születésnapot kívánunk, gondoltad volna, hogy ilyen kirobbanó sikert arattok a Csere SE-vel?

– Természetesen nem, de nagyon szerettük volna megvédeni a címet. Sajnos én tavaly még külföldön játszottam, így nem vehettem részt azon a rendezvényen. Idén viszont nagyon boldogan tettem eleget a lányok felkérésének. Örülök persze a legjobb játékosnak járó elismerésnek is, de az elsődleges célunk a címvédés volt. A születésnapi kívánságom egyik része is erről szólt.

Pedig nem így indult a mérkőzés, hiszen Siklér Kinga vezetésével 2-0-ra vezetett már a VadBarna Szolárium csapata!

– Nagyon jó játékosok alkották azt az együttest is, szóval sokkal nehezebb dolgunk volt, mint elsőre hinné bárki. Kölcsönösen ismerjük egymás tudását, ez pedig nagyon lekorlátozta a meglepetések erejét. Ezért még inkább nagy fegyverténynek számít, hogy sikerült fordítanunk és nyernünk.

Várod már a nagypályás szezonkezdést?

– Egyrészt nagyon aktív vagyok, másrészt hiányzik a foci. Ezért volt jó, hogy részt vettem a Szilveszter Kupán – jó társaságban rúghattuk a bőrt. Nem tudok mozgás nélkül meglenni, ezért a téli szünet a legrosszabb egy játékosnak. Próbálom lekötni az energiám, így a vasi teremtornát követően másnap már a világbajnokságot nyert Teqballos fiúkkal játszottam a fővárosban. Mivel az életem a foci, ezért nagyon várom már az edzéseket és a mérkőzéseket is.