A felsőházban egymást érik a mérkőzések. Szerda este a középszakasz 5. fordulójában az Egis Körmend Szolnokra látogat, hogy egy újabb győzelemmel tovább növeljék előnyüket az üldözőkkel szemben. A feladat nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a sorozatterhelés mellett számolniuk kell Ferenczéknek a rivális együttes visszatérő játékosaival is.

A Rába-parti együttes nyolc nap alatt a negyedik mérkőzését játssza. Az Alpok-Adria Kupa döntőjét követően a Pécs és a Falco együttesét is legyőzte Matthias Zollner együttese. Szerda este pedig Szolnokon kell bizonyítaniuk a körmendi kosarasoknak. A vendégek ráadásul bizakodhatnak, hiszen az Olaj legutóbb Jászberényben is vereséget szenvedett.

Így Dragan Aleksic együttese már két győzelemmel maradt le a vasi alakulathoz képest. Vojvoda és Andric jelenléte mindenképpen bizakodásra adhat okot a Tisza-parti csapat számára. Kérdés, hogy mely együttes elképzelései valósulnak meg a derbin. Amennyiben a vendégeké, akkor zsinórban a tizenegyedik bajnokit is bezsebelik Fepuék.

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend
2019. április 24. – 17:00