Nem túl jó előjelekkel készült a Kútház Haladás VSE a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzésére. Nem volt a keretben a csapat egyik meghatározó légiósa Michel Melo, akinek a helyén így Hajmási Milán kezdett. A sereghajtó ellen csak a győzelem volt az elfogadható eredmény, amennyiben versenyben szeretnének maradni a bajnoki elsőségért folyó küzdelemben.

A kezdeti tapogatózó játékot követően mindkét csapat igyekezett magához ragadni a kezdeményezést. A hazaiak próbálták meglepni a Haladást és ez sikerült is, hiszen Husz Attila révén a vezetést is megszerezte a Rubeola. Igaz, ez csak néhány pillanatig tartott, mert Hajmási Milán remek formában volt és postafordultával betalált ő is – ezzel egalizálva az eredményt.

Hajmási Milán válogatott formában játszott a Csömör ellen

Óriásit küzdöttek a csapatok, zömmel az esélyesebb Haladás akarata érvényesült, azonban újabb gólt csak a szünet előtt tudtak szerezni. Ekkor Vas Ádám talált be Varsányi kapujába. A fordulás után sem változott sokat a játék képe. A szombathelyiek közelebb álltak az újabb gól megszerzéséhez, hiszen több helyzetet is kidolgoztak. Aztán a 29. percben Hajmási volt ismét eredményes.

Hogy izgalmas legyen a hajrá, arról Husz gondoskodott, aki egyre csökkentette csapata hátrányát és a Csömör taktikát váltott. A vészkapus rendszerre jól felkészült vasiak hősiesen védekeztek, ráadásul az utolsó percben Sásdi szemfülessége révén bebiztosították a győzelmet. A Haladás ezzel a sikerrel fellépett a tabella második helyére és készülhet a DEAC elleni Magyar Kupa mérkőzésre.

Rubeola FC Csömör – Kútház Haladás VSE 2-4 (1-2)

Haladás: Sásdi – Hajmási, Simic, Dróth, Vas.
Csere: Gyimesi, Matyi (kapusok) – Horváth P., Sipos, Leo Mendes, Péter.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Husz 2 illetve Hajmási 2, Vas, Sásdi