Az átigazolási piacon már-már megszokássá válnak a hatalmas összegek a labdarúgás világában, azonban érdemes annak is utánajárni, hogy a legnagyobb sztárok mennyit is vágnak zsebre kenyéradójuk jóvoltából. Lássuk a 10-es listát, amelynek érdekessége, hogy az ötszörös Aranylabdás Cristiano Ronaldo még a TOP 5-be sem fért be.

10. Paul Pogba 
A Manchester United tékozló fiúja eleinte csak egyedi hajkompozícióival került a címlapokra, ám azóta azért javult a helyzet, a most futó Premier League szezonban 3 gólja mellett 9 gólpasszt osztott ki, amivel a második helyen áll a legtöbb asszisztot jegyző játékosok listáján, Kevin de Bruyne és Leroy Sané mögött. A francia középpályás nagyjából 290 ezer fontot keres hetente.

9. Henrih Mihtarjan 
Ugyan pár napja már csak ex-Unitedos játékosként emlegethetjük, ám az Arsenalban még megszolgálhatja heti 315 ezer fontos fizetését a tavaszi szezonban az örmény játékos.

8. Hulk
A brazil fenegyerekről talán már sokan elfeledkeztek. Jobbára a Portóban vált ismertté, majd szép éveket töltött a Zenitnél is, ahol a Bajnokok Ligájában is villogott, ám túl korán kezdte el mozgatni a pénzszerzés így a Sanghaj SIPG együttesénél kötött ki, azóta pedig heti 320 ezer fontot költhet el a hétvégi nagybevásárlások alkalmával.

7. Gareth Bale
Hol van már az a 100 millió euró a mostani árakhoz képest, amennyiért még 2013-ban – rekordösszegért – megvásárolta őt a Real Madrid a Tottenhamtől. Ugyan a walesi szélső Madridban is megmutatta már tehetségét, az utóbbi időben csak a sérülései miatt került a címlapokra. Rehabilitációját a heti 350 ezer fontos fizetése biztosan elősegítette.

6. Cristiano Ronaldo
Korunk egyik legnagyobbja sokszor kerül a rivaldafénybe amiatt, hogy nem elégedett azzal a helyzettel, hogy ezen a listán csak a 6. helyezett játékos. Florentino Pereznek egyébként érdemes lenne elgondolkodnia az emelésen, hisz Ronaldo a pénzét sokszor jótékony célokra fordítja, valamint 5 Aranylabdát is elkönyvelhet, ennek fényében heti 365 ezer fontos fizetése megérdemelt.

5. Oscar
Emlékeznek még a brazil Oscarra a Chelseaből? Valószínű ő sem a kínai levegő miatt igazolt a Sanghaj SIPG csapatához, sokkal inkább a heti 400 ezer fontos gázsi lehetett a transzfer fő mozgatórugója, meg talán az, hogy ezért a pénzért nem akart annyira megszenvedni. Vessük csak össze az ő pénzét az imént említett portugál úriemberrel, igazságosnak tűnik ez így?!

Forrás: cartoonmovement.com

4. Alexis Sánchez
Alig, hogy a csereüzlet keretein belül megérkezett a Manchester Unitedhez, máris felfért a a neve a TOP 5 közé, ám itt már elég nagy ugrás fedezhető fel összegben a 5. helyezett Oscarhoz képest, mivel a chilei játékos heti 505 ezer fontért hallgatja José Mourinho szavait.

3. Lionel Messi
Elérkeztünk a lista első…hogy, nem tévedtem, még nem az első helyezettnél tartunk. Még csak nem is legjobban kereső argentinnál. Az ötszörös Aranylabdás Lionel Messi hiába tart megannyi rekordot, ezen a listán – egyelőre – ő is csak a 3. helyre fért fel, heti 515 ezres fizetésével, de köszöni szépen azért idén is megpróbálja megnyerni az Aranylabdát, meg úgy mindent a Barcelonával.

2. Neymar
Senkinek nem kell bemutatni a Santosból Barcelonába, majd Párizsba igazoló brazil fiút. Egészen kiváló játékosról beszélünk a személyében, de sokak szerint sosem lesz akkora tekintélye mint Ronaldonak vagy Messinek, mert nincs meg benne a futballhoz való kellő alázat. Mindenesetre a Barcelonával alkotott már maradandót és Párizsban is egész jól muzsikál, ám sokszor egy primadonna látszatát kelti, amelyről a heti 515 ezer fontos fizetése is tehet.

Forrás: 442oons

1.Ezequiel Lavezzi
Bizony az argentinok közül nem mindenki hajt a trófeákra. Érdekesség, hogy 2013-ban még káprázatos gólt szerzett a PSG színeiben egy Chelsea elleni BL-meccsen, majd rájött a pénzéhesség és hirtelen a Hopej China együttesében kötött ki, ahol mellesleg ramatyul kezdődött a karrierje, azóta azért javult a helyzete. Hiába hívta egyes információk szerint még a Barcelona is, ő azonban a heti 750 ezer fontot választotta, meg az elképesztő iramú kínai bajnokságot.

Forrás: Troll Football

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!