Sokáig csak azokban a városokban volt lehetőség a vízisportok többségére, ahol a városok közvetlen közelében folyók voltak. Nem véletlen, hogy a világon az egyik legjobb bázis Magyarországon van – főleg, ha a kajak-kenu szakosztályokat vesszük alapul. Iskolás vagy baráti csoportok már ismerkedhettek a sportággal a Rába közelsége miatt, azonban sokak számára ez is elérhetetlen álom volt.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület azonban évről-évre fejlődik. Nemcsak a sikeres és közkedvelt labdajátékok terén lép előre a ranglétrán, hanem új vagy épp a kevésbé elérhető sportágakat is próbálják vonzóvá, kipróbálhatóvá tenni. Így van ez a kajak-kenu esetében is. Szombathelyen csak a SzoESE gondozásában van lehetőség nemcsak az elmélettel ismerkedni, de gyakorlatban is próbára tehetjük magunkat.

Ebben az egyesület két szaktekintélye Dr. Polgár Tibor és Dr. Koltai Miklós áll rendelkezésre, akik egyben a program felelősei is. Amennyiben bárki kedvet kapna ennek a csodálatos sportágnak a kipróbálására hétfőtől csütörtökig minden nap 16:30 és 18 óra között megteheti a Csónakázó tavon. Fontos információ lehet, hogy mindezt díjmentesen tehetik meg az érdeklődők. Már csak emiatt is érdemes lenne kipróbálni, hátha ott lakozik bennünk egy Kovács Katalin, egy Kőbán Rita vagy épp egy Kammerer Zoltán.

Érdeklődni:
Dr. Koltai Miklós: hétfő, szerda: 16.30-18.00
e-mail: [email protected]

Dr. Polgár Tibor: kedd, csütörtök: 16.30-18.00
e-mail: [email protected]

Sportos ruházat szükséges!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!