Rengetegen érkeztek péntek délután az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium udvarára, ahol mindenki megtalálhatta a számára leginkább kedves elfoglaltságot. Az ugrálóvár és trambulin mellett különböző finomságokat is meg lehetett kóstolni. A célkeresztben azonban leginkább sport állt, hiszen egy különlegessége is volt ennek a napnak.

Új rekortán burkolatú kosárlabda pályát vehettek birtokba a diákok, persze mindezt ünnepélyes keretek között. Először közös testmozgásra került sor, majd kutyás bemutató következett. Ezt követően az Energy Dance Team táncosai alapozták meg a hangulatot, hogy végül a kosárlabda kerüljön a reflektorfénybe. Kezdésként a legfiatalabbak léptek pályára.

Az Ifjú Sólymok bemutatójához csatlakoztak a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasai is. A látványos közös edzést követően már a nagyoké volt a terep. Parázs mérkőzésekre volt kilátás. A tanárok csapata mellett részt vettek a bajnokságon a diákok és a szülők alkotta együttesek is. Ismerős arcokból sem volt hiány, hiszen sportcipőt húzott Molnár Miklós alpolgármester, dr. Nemény András valamint az Egis Körmend klasszis játékosa Fodor Gergely is.

Körmérkőzések során, tíz perces összecsapásokra került sor és így dőlt el, hogy mely csapat volt a legjobb. Nem maradhatott el a büntetődobó verseny sem. Aki pedig ráunt volna a labdajátékokra sem maradt elfoglaltság nélkül, hiszen a Bolyai Aranyára is rá lehetett találni. Talán ez a kincskereső játék volt a gyerekek körében a legnépszerűbb program.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!