Már a kora délelőtti órákban nagy volt a sürgés-forgás a Csótó környékén. Nem csoda, hiszen a 38. vasi Vasember olimpiai távú triatlonverseny 408 résztvevője gyülekezett, próbálgatta magát, felszerelését és persze a tó hőmérsékletét.

Aztán 11 órakor Horváth Attila alpolgármester megadta jelet és nekivágott az 1450 méteres úszásnak a férfi mezőny, aztán 15 perc múlva a szeniorok és a váltók rajtoltak el, majd újabb negyedóra múlva a hölgyek is vízbe csobbantak.

Ott volt a startnál a két legnagyobb veterán, Kapolcsi Imre és Garami Árpád is, akik eddig valamennyi vasember verseny teljesítették, de a többszörös vasember, a tavalyi kerékpár-balesete után kerekesszékbe kényszerülő, dr. Varju Gábor sem hiányozhatott.

A sportág legnagyobb múltú hazai eseményén a vasemberek az úszást követően 41 kilométert kerékpároztak. Szombathelyről indultak és oda visszatérve Nárain, Pornóapátin, Horvátlövőn, Vaskeresztesen, Felsőcsatáron, Nardán és Bucsun keresztülhaladva, végül 10 kilométer futás következett a Vasi Múzeumfalu érintésével.

A férfiaknál az FTC versenyzője, Berekméri Levente meglepő fölénnyel, több mint nyolc perccel előzte meg a második helyet megszerző Mester Bálintot, aki szoros küzdelemben bizonyult gyorsabbnak Birtók Ádámnál.

 Eredmények (a viadal eredményközlője alapján), férfiak:
1. Berekméri Levente (Ferencvárosi Torna Club) 1:56:24 óra

2. Mester Bálint (Tiszakécske VSE) 2:04:28
3. Birtók Ádám (Kis Tri Team) 2:04:44…10. Zsódér Zsolt 2:11:06 (Vasi Triatlon Se).

A célba érkezés után azonnal megszólítottuk a boldog győztest.

A hölgyeknél sokkal szorosabb volt a verseny az első helyért, Csomor Erika Tomaschof Katát megelőzve diadalmaskodott, harmadikként Tomozi Zsófia zárt.

nők:
1. Csomor Erika (VUK SE) 2:16:20 óra
2. Tomaschof Kata (Ferencvárosi Torna Club) 2:18:18
3. Tomozi Zsófia (PSN Zrt.) 2:25:15…4. Nagy Katalin 2:28:00 (Vasi Triatlon SE).

A további eredményeket, így a szenior és a váltó kategióránkénti helyezéseit IDEkattintva lehet böngészni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!