Az első találkozót elveszítette a Haladás VSE – ráadásul saját közönsége előtt – majd a folytatásban már úgy játszott, ahogy elvárható volt. Kecskeméten végig koncentrált játékkal rukkolt ki a vasi alakulat, amelyből hiányzott Dróth Zoltán sérülés miatt. A pontos támadóhatékonyság miatt 3-1-es sikert könyvelhettek el a szombathelyiek, akik kiegyenlítették a párharcot.

Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban már úgy lépett pályára a házigazda, hogy amennyiben nyer szurkolói támogatását élvezve, karnyújtásnyira – egyetlen sikertől – lesz az aranyéremtől. Nagyon lelkesen kezdett a zöld-fehér együttes, látható volt, hogy nagyon koncentráltak voltak. Nem is kellett sokat várni a szurkolóknak a hőn áhított vezető találat megszerzéséig. Ez pedig megpezsdítette a találkozót és mindkét kapu előtt kialakultak ziccerek.

A játékrész derekán Henrique Diniz – Dróth Zoltán – Vatamaniuc-Bartha Dávid volt a labda útja, utóbbi jól robbant a kapu előterébe és közelről Rigó mellett passzolt a hálóba. Jött is az időkérés, amely jótékony hatást gyakorolt a kecskeméti játékosokra. Ekkor már Alaszticsnak is több bravúrt kellett bemutatnia és a védőkre is nagy szükség volt a vasi kapu előterébe, hogy érintetlen maradjon a hazai háló.

A vendégek többször is keménységgel próbálták meg kizökkenteni a szombathelyieket lelki egyensúlyukból. A második félidőben szinte a semmiből szépített a Kecskemét. Alasztics adta el a labdát Fekete pedig az üres kapuba passzolt. Sokáig mégsem örülhettek a kék-fehér szimpatizánsok, mert néhány másodperccel később Vatamaniuc-Bartha megszerezte második találatát. Aztán Luiggi Longo növelhette volna a különbséget de az üres kapu mellé továbbított.

A 33. percben aztán újra villant a brazil: egy szerzett labdával iramodott meg és távolról eleresztett lökete a Rigó kapujában kötött ki. A hátralévő időben a vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, még vészkapust és bevetettek, de érdemi változást nem tudtak elérni. Csak meddő mezőnyfölényig jutott a Kecskemét, így a párharc során először, magabiztos különbségű hazai győzelem született és a címvédő Haladás egyetlen sikertől van attól, hogy zsinórban negyedik bajnoki aranyérmét megszerezze.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 4-1 (2-0)

Haladás: Alasztics M. – Dróth Z., Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha D., Hadházi S.
Csere: Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Luiggi Longo, Hajmási M., Sipos G., Körmendy G., Vas Á., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Vas, Vatamaniuc-Bartha 2, Luiggi Longo

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!