Pénteken folytatódtak a világbajnoki pótselejtezők. Ezúttal Európában Svédország és Olaszország csapott össze egymással, míg a Interkontinentális mérkőzéseken hiába küzdöttek a csapatok, gól nem született.

Svédország 1:0 Olaszország (J. Johansson 61′)
Ahogy arra számítani lehetett a labdát többnyire az olaszok birtokolták, de fölényük másban nem mutatkozott meg, a lövések száma közel azonos volt a találkozó végén. A svédek masszív védekezésből kiindulva a gyors támadásokra, és a pontrúgásokra építettek. Az első játékrészben nem született gól, aztán a második félidőben csereként beállt Jakob Johansson és egy nagy bedobást követően a lecsorgó labdát vágta Buffon kapujába. A svédek ezzel a megpattanó lövéssel előnyre tettek szert a visszavágó előtt, és mivel az ő hálójuk érintetlen maradt így az idegenbeli gólokban nem bízhatnak az olaszok.

Honduras 0:0 Ausztrália
A kimondottan feszült hangulatot hozó mérkőzésen 8 sárga lap került kiosztásra, amelyen osztoztak a felek. Ausztrália enyhe mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani, pedig adódtak lehetőségek a vendégek előtt.

Forrás: thewordgame.sbs.com

Új-Zéland 0:0 Peru
Peru bekezdett a mérkőzés elején, és bár sok helyzetet és lehetőséget alakítottak ki a hazai kapu előtt, gól ezen a találkozón sem született, így kiélezett második mérkőzésre van kilátás.

Ma este megkezdi pótselejtezős viadalát Dánia és Írország is, a mérkőzés 20:45-kor kezdődik.

A holnapi napon (2017.11.12) már a korábbi pótselejtezők visszavágóit rendezik meg:
18:00 Svájc – Észak-Írország (1:0)
20:45 Görögország – Horvátország (1:4)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!