Szerda délelőtt adták át az első sportparkot, amelyet egy sikeres pályázat után vehetnek birtokba a Stromfeld lakótelepen élők, illetve az idelátogató sportbarátok. A beruházás mintegy 16 millió forintból valósult meg, az ünnepélyes átadáson dr. Puskás Tivadar polgármester, valamint Illés Károly alpolgármester, a körzet képviselője mondott köszöntőket.

– A lakosság alig 10-15 százaléka sportol rendszeresen, amely nagyon alacsony szám – utalt a polgármester az új sportpark létjogosultságára. – A mozgás és a sportolás nemcsak az egészséges életmód szerves része, de preventív hatása is van, hiszen megelőzhetőek a szív és érrendszeri megbetegedések.

Stromfeld lakótelep létesítményén 13 eszköz segít a mozgás szerelmeseinek tartalmasan eltölteni az időt. A beruházásnál több szempontot is figyelembe vettek. Egyrészt nagy hangsúlyt fektettek a kivitelezők arra, hogy a gyerekek mellett a felnőttek is bátran használhassák a parkot. Továbbá rongálásbiztos eszközök kerültek elhelyezésre, valamint odafigyeltek arra is, hogy ütéscsillapító felülettel legyen ellátva a talajrész.

A sportpark beruházása egyébként még nem tekinthető véglegesnek, hiszen a parkosítás és a megközelítésre szolgáló út még nem készült el a viszontagságos időjárásnak köszönhetően. Jó hír viszont, hogy erre is hamarosan sor kerül.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!