A hét elején lezártuk a nevezéseket, az előkészületek befejeződtek, hatalmas az érdeklődés, a résztvevő 81 magyar és szlovák csapat összesen mintegy 200 mérkőzést játszik majd a hétvégén a szombathelyi és a celldömölki helyszíneken. A csapatok szombat reggel szerencsésen megérkeztek, az első meccseken 8 órakor már a sípszó is elhangzott, megkezdődtek a csoportküzdelmek – tájékoztatta oldalunkat Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke, aki azt is elmondta, hogy a jubileumi torna fő támogatója Szombathely Megyei Jogú Város, a sportesemény fő védnöke pedig Puskás Tivadar polgármester.

A tornán NB I/B-s felnőtt csapatok is összemérik erőiket, Celldömölkön 2 csoportban küzd meg egymással a 6 csapat, az ,A’ csoportban a rendező SZKKA, a Pénzügyőr SE és a Kozármisleny, míg a ,B’ jelű trióban a Mosonmagyaróvár, a Szent István SE és az Audi ETO KC 18 éves csapata szerepel. A klub honlapjának az SZKKA felnőtt csapatának több játékosa is elárulta várakozásait, most ezekből idézünk.

Pődör Rebeka irányító: a felkészülés elején járunk, az egész csapat keményen dolgozik a tavaszi szezon kezdete előtt. Ezen a tornán nem az eredmény lesz az első számú szempont, persze nagyon jó lenne megnyerni. NB I/B-s élcsapatok gyűlnek össze a tornán és reméljük, sikerül jó meccseket játszanunk. Mivel a felkészülés elején járunk, ezért főként a meccsterhelés fontos, inkább én is arra koncentrálok majd.

 

Schneck Réka kapus: örülök, hogy máris ilyen erős tornán tudjuk magunkat megmérettetni, sajnos az év vége nem úgy sikerült, ahogy vártuk. Most újult erővel vágtunk a munkába, szeretnénk ugyanis megnyerni a tornát, de a lényeg az, hogy a játék szervezett legyen és magabiztos. Magamtól is ugyanezt várom, mindent megteszek majd azért, hogy a csapat segítségére legyek hátul.

 

Korosztályok és helyszínek, ahová érdemes kilátogatni a hétvégén:
– U7-U8, Orlay Szakközépiskola – Szombathely, Nagykar utca 1-3.
– U9, Bolyai Általános Iskola – Szombathely, Bólyai János utca 11.
– U10, U11, Aréna Savaria – Szombathely, Sugár út 18.
– U13, Oladi AMK – Szombathely, Simon István utca 2-6.
– U12, U14 Egyetem Sportcsarnok – Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
– Serdülő és felnőtt – Swietelsky Aréna, Celldömölk, József Attila utca 2. és Aréna Savaria.

A hungarysport.hu a vasárnapi felnőtt döntőt és az azt követő eredményhirdetést élőben közvetíti az Aréna Saváriából.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!