A FIBA hivatalos oldalán tette közzé azt az írást, amely az augusztusi Srí Lankán megrendezett U23-as Nemzetek Ligája sorozatról számolt be. Ezen a megmérettetésen választották a legértékesebb játékosnak Böröndy Vivient, aki pályafutása során megfordult a Zalaegerszeg, az MTK és a Sopron színeiben is. Az alacsony bedobó posztján bevethető kosaras jelenleg a Vasasban pattogtat és nagyon meglepődött, hogy Ő vezeti a világranglistát.

Ezt az elismerést a 3×3 kosárlabdának köszönheti, amely nagyon megtetszett neki és boldog volt, hogy Károlyi Andrea, a felnőtt csapat szövetségi kapitánya behívta az új, U23-as korosztályos válogatottba. A magyarok szekere felemás volt, hiszen két második és egy 4. hely után utazott ki a csapat Srí Lankára, azzal a céllal, hogy megnyerjék a kiírást.

Böröndyék annyira kitettek magukért, hogy a felkészülés során tapasztalhatták a fejlődésüket. Az eredmény: két tornagyőzelem és egy MVP-díj, amelyet a Vasas kosarasa érdemelt ki. A tehetséges játékos egyébként egy másik magyar kosarast váltott a ranglista élén. Korábban Theodoreán Alexandra volt az első helyen.

Hogy miért érdemelte ki az elismerést Böröndy Vivien? Elég csak az alábbi videós beszámolót megnézni:

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!