Már a 80-as években megrendezték a “Gyere velünk, csináld velünk”, amelynek utódja a Játékos Sportverseny, ahol különböző ügyességi feladatokat kell végrehajtani az általános iskolás korú gyerekeknek. Szombathelyen a két selejtezőt követően került sor hétfőn a városi döntőre, ahol hat tanintézmény diákjai mérhették össze tudásukat. A cél pedig nem lehetett más, mint továbbjutni az országos elődöntőbe, amelynek szintén a vasi megyeszékhely ad otthont.

A rendkívül jó hangulatú sportrendezvényen nemcsak a gyerekek, hanem a felkészítő tanárok és a lelátón helyet foglaló szülők számára is óriási élmény volt ez a nap. A versenyzők a tudásuk legjavát nyújtva hajtották végre a feladatokat, miközben a testnevelők és a szurkolók is buzdították a jövő nagy sportolóit.

A 10 feladat végén kiderült, hogy mely két csapat képviselheti városunkat az elődöntőben: a Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Derkovits Gyula Általános Iskola nebulói készülhetnek a január 27-i versenyre. A hétfői döntőn egyébként az utolsó pillanatig nyílt párharc volt a Gothard és a “Derkósok” között, végül az utóbbi csapat, az utolsó játékkal vívták ki a továbbjutást.

– Remek hangulatú verseny volt, amelyre rekordszámú – tizenhárom – nevezés érkezett. Ezért két selejtezőt rendeztünk a diákok számára, ahol 10 játékból álló sort kellett teljesíteni a gyerekeknek. A döntőben pedig szintén 10 nem ismert feladat várt a versenyzőkre. Az országos szakszövetség által összeállított 20 feladatsort így a finálé résztvevői versenyszituációban is kipróbálhatták, jó felkészülést biztosítva a továbbjutott két csapatnak, akik január 27-én az országos elődöntőben is bizonyíthatnak. Ennek a megmérettetésnek egyébként városunk ad majd otthont – árulta el Varga Jenő, a Városi Diáksport Bizottság elnöke.

Érdekesség, hogy az országban szinte egyedüliként közel 100%-os részvétel mellett rendezték meg a Játékos sportvetélkedő selejtezőit. Ráadásul Szombathely Megye Jogó Városának köszönhetően, a tanintézmények 300 ezer forintos támogatásban részesülnek, amelyek megfelelnek a kiírásban szereplő feltételeknek. Emellett pedig eredményességi támogatásban is részesülnek azok akik az országos diákolimpián kiemelkedő helyen végeznek.

Játékos Sportvetélkedő – Városi Döntő:
1, Zrínyi – 55 pont
2, Derkovits – 46 pont
3, Gothard – 41 pont
4, Dési – 30 pont
5, Bercsényi – 20 pont
6, Olad – 18 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!