A “Gyere velünk, csináld velünk” utódjaként híresült el a Játékos Sportverseny, ahol különböző ügyességi feladatokat kell végrehajtaniuk az általános iskolás korú gyerekeknek. A megyei versenyről a Zrínyi Ilona Általános iskola és a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata vívta ki az országos elődöntőben való részvétel jogát. Ezt a megmérettetést pedig szombaton az ELTE-SEK egyetemi sportcsarnokban rendezték meg telt ház előtt.

– Nyolc csapat érkezett a versenyre. A játékos sportversenyre Győr-Moson-Sopron, Fejér, Veszprém és Vas megye két-két iskolával képviseltette magát. Ráadásul zsinórban harmadik alkalommal ad otthont Szombathely ennek a versenynek, ahol ezúttal is fantasztikus hangulat uralkodott – árulta el Varga Jenó, a Vas megyei Diáksport Szövetség elnöke.

A rendezvény nívóját emeli, hogy a Magyar Diáksport Szövetség szponzort is talált, így Riska Játékos Sportverseny néven rendezték meg. A hangulatért felelő szurkolók mellett a résztvevők is mindent megtettek. Többször csak néhány tized másodperc döntött a helyezések között. A szervezők elégedetten nyugtázták, hogy az elődöntő évről-évre folyamatosan emelkedő színvonalat mutat, amely a következő generáció képességfejlesztésében kulcsfontosságú lehet. Így a jövő nagy sportcsillagait is lehet a szombathelyi váltóversenyen látta a közönség először?!

A vasi megmérettetés szenzációs sikerrel ért véget, hiszen a “zrínyisek” és a “derkósok” végeztek az első, valamint a második helyen, így ők jutottak tovább az országos döntőbe. A gyerekeknek és a felkészítő tanároknak ezúton is gratulálunk!

Játékos sportvetélkedő, elődöntő…

Közzétette: Hungary Sport – 2018. január 27.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!