Méltatlanul sorolták – a darts mellett – a kártyázást is a kocsmasportok közé, hiszen rendkívül nagy felkészültséget igényel és agytornának sem utolsó. Ezt személyesen testközelből tapasztalhattuk meg a Magyar Snapszer Szövetség által szervezett Savaria Kupán, amelynek ezúttal is a Liget Bowling Club adott otthont. Az idei már a 7. selejtezősorozat a magyar bajnokság történetében, a versenynaptárban pedig a csákánydoroszlói megmérettetés után a vasi megyeszékhelyen mérhették össze tudásukat az idősebbek és a fiatalok.

– A második selejtezőn nemcsak a végső helyezetteket jutalmazzuk, hanem ranglista-pontokért is küzdöttek a játékosok, hiszen egy 80 állomásos sorozatról beszélünk. Ráadásul a szövetség már nemcsak főszervezőként, hanem társszervezőként is becsatlakozik egy-egy verseny megvalósításában – árulta el Táncsics Péter, a Magyar Snapszer Szövetség vezetője.

A Savaria Kupára 36 játékoskedvű zsugás érkezett, akik 4 fős csoportokra osztva, körmérkőzések során döntötték el a helyezéseket. A kvartett első két helyezettje ezután egyenes kiesési rendszerben döntötte el, hogy ki a legjobb. A csalóka számadatok dacára ez a létszám országos viszonylatban is nagyon jónak mondható, ráadásul a verseny lebonyolítása 8-10 órát is igénybe vesz, így csak vasárnap késő este hirdettek bajnokot a szombathelyi selejtezőn.

Végeredmény:

I. Horváth Dániel Szombathely (ezüstérmes a tavalyi Magyar Bajnokságon)
II. Tuczai Miklós Szombathely (sokan a labdarúgópályáról ismerhetik a sípmestert)
III. Bokor László Szombathely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!