Szerda este újabb két találkozóval folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája.

Real Madrid 3:1 PSG (Ronaldo 45′ 83′; Marcelo 86′ ill. Rabiot 33.)
A nap, és talán a kieséses szakasz legjobban várt mérkőzésén egészen a 45. percig minden úgy alakult ahogy azt Párizsban elképzelték. A kevés igazán nagy helyzetet hozó első játékrész derekán a franciák eljutottak párszor Keylor Navas kapujáig, és egy lecsorgó labdából Rabiot révén meg is szerezték a vezetést.

Ezután aztán átvette a játék irányítását a spanyol együttes, több ígéretes helyzetet is kidolgoztak, ám sem Ronaldo, sem pedig a társak nem tudták bevenni Areola kapuját. Amikor már mindenki azt hitte, párizsi előnnyel ér véget a játékrész, Lo Celso buta módon lerántotta Kroost a tizenhatoson belül, a megítél büntetőt pedig Ronaldo váltotta gólra.

A második etap aztán hasonlóan kezdődött mint a első, kis tapogatózás után belendültek a csapatok, előbb Ramos blokkolta Kimpembe lövését a madridi ötösön, majd Areola kapujánál alakult ki tűzijáték, de gól nem született. Nem úgy a hajrában, amikor is Zidane pályára küldte Marco Asensiot. A fiatal spanyol játékos nem sokat tétlenkedett, 4 perccel beállása után keresztbe lőtte a labdát az ötösön, amit a labda útjába vetődő Areola ráütött Ronaldo térdére, és végül a labda a portugál lábáról a hálóban kötött ki. A bohózatba illő góllal tehát már a hazaiaknál volt az előny, amit 3 perccel később – kihasználva a franciák zavarodottságát – még meg is toldottak egyel Marcelo révén.

Ezután az eredmény már nem változott, Neymar hiába próbálkozott az egész mérkőzés során egyéni betörésekkel, a madridiak többször is könnyedén, és szabályosan választották el a labdától a brazilt, akinek nem ez volt élete estéje, ráadásul a Nike által most a piacra dobott cipő sem nyerte el a tetszését, mert a mérkőzés közben egy régebbi kiadásra cserélte.

Vajon tényleg a cipővel volt gondja tegnap este a brazilnak? Forrás: footyheadlines

A visszavágó ugyanakkor PSG idegenben szerzett gólja miatt érdekes lehet, hisz ők tudják a legjobban milyen érzés 4 gólos előnyből kiesni a BL-ből.

 

Porto 0:5 Liverpool (Mane 25′ 53′ 85′; Salah 29′; Firmino 69′)
A Cityhez hasonlóan egy másik angol együttes, a Liverpool sem nagyon kell, hogy aggódjon a márciusi visszavágó miatt, hisz Jürgen Klopp fiai félelmetes támadójátékkal rukkoltak elő Portugáliában.

A várakozásoknak megfelelően a Mane-Salah-Firmino hármassal kezdtek a “vörösök” tegnap este, és bár Mane mostanában nem szerepelt a legjobban a Premier Leagueben, a BL teljesítményéről ez nem mondható el, hisz a szenegáli mesterhármasig jutott a mérkőzésen.

A 25. percben kezdődött az angolok gólgyártása, a portugál 16-os előtt ment az adogatás, míg végül kis szerencsével Manehoz került a játékszer, aki azért jócskán megköszönheti José Sá kapusnak is a közreműködést a vezető gólban.

4 perccel később aztán Milner szerzett a szabálytalanság határát súrolva labdát az ellenfél térfelén, majd két csel után kapufát lőtt, ám a kipattanó Mo Salah elé érkezett, aki kicsit megtáncoltatta a fején a labdát, majd az üres kapuba helyezte azt, 0-2.

Az 53. percben egy mintaszerű angol kontra futott végig a pályán, kiválóan vitték fel a labdát a liverpooliak, szinte pillanatok alatt az ellenfél kapuja elé értek, és bár Firmino lövését még védte a portugál kapus, a kipattanót Mane már nem hibázta el.

Mane kiválóan játszott az egész mérkőzésen. Forrás: dailymirror

Nem kellett sokat várni a brazil találatára, hisz ő sem akart elmaradni társaitól, Mane indult meg a középkör környékén, a szenegálit szabálytalanul sem tudták megállítani, majd Milnerhez játszotta a labdát aki mesterien tálalt Firmino elé.

Jürgen Klopp mester öröme aztán a 85. percben válhatott teljessé, Mane megszerezte maga harmadik, csapata ötödik gólját, ezzel kiütve a Portot a Bajnokok Ligájából.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!