Egészen elképesztő belegondolni, hogy már majdnem 16 éve megjelent a méltán népszerű, Warcraft nevű játéksorozat 3. része.

Az elődeihez képest a dizájn és a játékmenet is sok változáson ment keresztül, ez pedig akkoriban a világ legnépszerűbb játékává tette a Warcraft 3-at.

A Blizzard többször is elhintette már, hogy valamilyen formában megújulhat majd a sokak által kedvelt Warcraft 3, most azonban az is kiderült, hogy a Starcraft: Remastered verziójához hasonlóan képzelik majd el a játék renoválását, és újbóli értékesítését.

A pletyka onnan indult el a reneszánsszal kapcsolatban, hogy a fejlesztő cég rengeteg veterán WarCraft 3 játékost hívott meg azért, hogy a Blizzard főhadiszállásán egy offline eseményt tartson nekik. Közülük az egykori Undead profi, Happy azt nyilatkozta, hogy február végén lesz a happening, amiről egyelőre semmit se árulhatnak el, de ha minden jól megy, akkor legkésőbb a jövő hét folyamán már megoszthatnak információkat az elkövetkezendő újításokkal kapcsolatban.

A hír hallatán először sokan azt hitték, hogy egy baráti LAN-partyra invitálja őket a Blizzard, de aztán a meghívottak listájából kiderült, hogy nem erről lesz szó, hiszen olyanokat is meghívtak, akiknek ez egyáltalán nem szokásuk, valamint az ismeretségi körbe sem tartoznak bele. Így tehát minden arra utal, hogy fejlesztők valami nagy dobásra készülnek, ami legnagyobb eséllyel a korábbi rész újragondolt változata lesz, bár a rajongók nagyon tudnának örülni a WarCraft 4-nek is, mivel valljuk be őszintén, elkelne már egy folytatás ennek a szériának.

2015 nyarán egyébként Tim Morten, a Starcraft 2 producere is megszólalt ezzel kapcsolatban.

„Nagy öröm számunkra, hogy van kereslet egy RTS Warcraftra, ezért ha végeztünk a Legacy of the Voiddal, akkor összeül a csapat, és kitaláljuk, mi legyen a következő játékunk. Nem is kérdés, hogy fontolóra vesszünk a Warcraftot és a Starcraftot, de akár egy teljesen új ötlet is szóba jöhet. Bármi lehetséges.” 

Azóta lényegi előrelépés nem történt az ügyben, de ekkora cégeknél sosem lehet tudni, hogy mi folyik a színfalak mögött, ráadásul a Blizzardnak tudják, hogy egy-egy folytatással mekkorát lehet szakítani, elég csak a Diablo III-ra gondolni, amely a megjelenése napján rekordokat döntögetett.

A Diablo 3 közel 15 millió eladást számlált a megjelenése napjaiban.

Egy biztos, valamit virítania kell a fejlesztőknek a Warcrafttal kapcsolatban, mivel az előfizetőik száma egyre csak fogyóban van, bár tavaly maga a vezérigazgató mondta el a Blizzconon, hogy egyelőre nincs napirendi ponton a Warcraft IV.

“Imádjuk az RTS játékokat, de egyelőre is a StarCraft II további fejlesztésére és a Heroes of the Storm további támogatására és fejlesztésére koncentrálunk. Imádom, hogy ennyi szenvedély és érdeklődés övezi a Warcraft IV-et. Nagyon szeretnénk elkészíteni valamikor a jövőben, de jelenleg nincs a terveink középpontjában”

De így 1 év távlatában úgy tűnik, elkezdődött valamiféle mozgolódás a Warcraft széria környékén, aminek mi rajongók igazán örülhetünk.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!