Ki ne hallott volna manapság a PUBG-ről vagy éppen a Fortniteról (legalábbis az ingyenes verziójáról). A STALKER alkotói is rájöttek arra, hogy manapság mivel lehet a legnagyobbat kaszálni, ez pedig nem más, mint egy újabb battle royal game. 

Hihetetlen számokat produkálnak a fent említett játékot az elmúlt hónapokban, és a felhasználók száma is egyre növekszik, ráadásul a játékok is még fejlesztés alatt állnak, rengeteg bug és új feature kerül javításra és bevezetésre.

Lényegében a battle royal játékok arról szólnak, hogy egy csapatnyi ember (a Fortinte esetében 100) egy arénában küzd meg egymással, nyitogatja a ládákat és felfedezi az épületeket a legjobb itemek és fegyverek megszerzéséhez, természetesen ezt mind online.

A legjobban talán az “Éhezők Viadala” című film tartalmához lehetne hasonlítani ezeket a játékokat, főleg ha a második részét vesszük alapul, ahol egyre szűkült az arénában lévők tere, így van ez a Fortniteban is.

Így nézett ki az aréna az Éhezők Viadala második részében.

Az ex-STALKER brigádnál gondoltak egy merészet és saját túlélőjátékkal próbálnak kedveskedni a műfaj szerelmeseinek, ami a Fear the Wolves nevet kapta.

A játék Csernobilba fog minket visszarepíteni, ez a fejlesztőktől nem meglepő, hisz a STALKER is ezen a helyszínen játszódott, valamint a Call of Duty is bátran nyúlt a jó öreg csernobili terephez.

A Fear the Wolves alapmechanizmusa a megszokott lesz, azaz 100 játékos szabadul a területre, ahonnan csak egy kerülhet ki győztesen, de a készítők ígérete szerint a sztenderdtől eltérő játékelemek is színesíteni fogják magát a játékélményt.

Az életünket nem csak az ellenséges játékosok, hanem a dinamikusan változó környezeti hatások is meg fogják nehezíteni, – ez a helyszín választásból  egyébként már kiderülhetett – ha pedig csak szusszannánk egyet, akkor sem lehetünk biztonságban, mivel sugárfertőzött élőlények is pályáznak a szürkeállományunkra.

Az igazán hardcore túlélőjátékokhoz hasonlóan itt is rendesen be kell majd osztanunk az általunk összeszedett cuccokat, különben egy pillanat alatt a főmenüben találhatjuk magunkat, és kezdhetjük az új játékot, egészen addig, amíg az idegrendszerünk ezt lehetővé teszi.

Nem is kell már sokat várnunk arra, hogy kipróbálhassuk a játékot, hiszen a fejlesztők elmondása alapján már idén tavasszal megkapja a maga korai hozzáférésű változatát, amit PC-n, PlayStation 4-en és XBOX One-on egyaránt élvezhetünk, mi pedig természetesen figyelemmel követjük majd a Fear the Wolvessal kapcsolatos fejleményeket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!