A szerda este folyamán újabb két visszavágó mérkőzésre került sor a Bajnokok Ligájában, ami azt jelentette, hogy további két együttes csatlakozik a már továbbjutó Real Madridhoz, és a Liverpoolhoz.

Manchester City 1:2 Basel (Összesítésben 5:2)
A hazaiak az első mérkőzésen megszerzett 4 gólos előnyükkel nyugodtan várhatták a találkozót. Az angolok nyugalmát mi sem bizonyítja jobban, hogy egy szinte teljesen felforgatott kezdővel vágtak neki a mérkőzésnek, nem volt a pályán Agüero és Kevin De Bruyne sem, de a kapuban is volt változás, mivel Claudio Bravo került be a csapatba.

Az elején úgy tűnt így sem lesznek problémái a Citynek, a 8. percben Gabriel Jesus megszerezte első Bajnokok Ligája gólját, ezzel vezetett az angol csapat.

Nem sokáig örülhettek azonban a hátul bizonytalankodó manchesteriek, a 17. percben Elyounoussi egyenlített, sőt a második játékrész derekán a vezetést is megszerezte a Basel Michael Lang révén.

Forrás: The Sun

Hiába azonban a labdabirtoklási fölény, a City nem tett meg mindent az egyenlítésért, Guardiola mester nem vettette be legnagyobb ászait, így nagy meglepetésre ezt a mérkőzést a svájciak nyerték, de a továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben.

 

Tottenham 1:2 Juventus (Összesítésben 3:4)
A nap legjobban várt mérkőzésén két jó formában lévő együttes csapott össze egymással. A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy azt a hazaiak megálmodták, sok helyzet és lehetőség alakult ki az olasz kapu előtt, de vagy pontatlanra sikerültek a befejezések, vagy Buffon volt a helyén.

Ahogy telt múlt az idő egyre jobban fokozta a nyomást a Tottenham, és egy szerencsés góllal meg is szerezték a vezetést a félidő végén, Son Heung-Min talált be a 39. percben.

A második játékrészben is sok lehetőséget dolgoztak ki az angolok, de az okosan futballozó “zebrák” a 64. percben az egyenlítést, a 67. percben pedig a vezetést is megszerezték Higuain és a hétvégén (is) győztes gólt szerző Dybala találataival.

Forrás: quotidinao.net

Az eredmény ezután már nem változott, hiába ment előre az egyenlítésért a Tottenham, egy igazán élvezhető mérkőzést láthattak a nézők.

 

A folytatásra a jövőhéten kerül sor, kedden a Roma – Sahtar (1:2), Manchester United – Sevilla (0:0), szerdán pedig a Besiktas – Bayern München (0:5) és a Barcelona – Chelsea (1:1) találkozókkal alakul ki a negyeddöntő mezőnye.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!