Első idei felkészülési meccseit vívta a hét folyamán az U16-os labdarúgó magyar válogatott Telkiben.

A mieink kedden és csütörtökön is Írország legjobbjaival mérték össze tudásukat.

Az első találkozón szoros eredmény született, 3:2-re sikerült azonban behúzni a meccset a magyaroknak. Csütörtökön aztán hengereltek fiaink, esélyt sem adva az íreknek játszottak, mind védekezésben, mind támadásban felülmúlták ellenfelüket, és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak.

Magyarország–Írország 4–0 (2–0)
Gól: Szalay (12., 40.), Zuigeber (54.), Burzi (58.)

A magyar csapat: Megyeri Gábor (Hegyi Krisztián 41.) – Buna Gábor, (Ominger Gergő 41.) Horváth Milán, Pereira Américo, Csányi Ádám – Posztobányi Patrik, Kata Mihály, Németh András (Major Sámuel 51.) – Komáromi György (Molnár Rajmund 41.), Szalay Szabolcs (Burzi Alex 51.), László Dávid (Zuigeber Ákos 41.)

A vezetőedző, Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak értékelte az elmúlt heti teljesítményt.

– Egy szervezett, agresszív ír csapat ellen léptünk pályára, fizikailag nehéz felvenni velük a versenyt. Már csak emiatt is igyekeztünk minél többet birtokolni a labdát, passzjátékkal uralni a meccset, minél több tudatos megoldást alkalmazva. A támadójátékunk sokat javult a keddi meccshez képest, de védekezésben is fegyelmezettebb volt a csapat, és jól összepontosított a pontrúgásoknál is. Nagyon hasznosak ezek a felkészülési mérkőzések, a csapatjátéknak össze kell csiszolódni, a játékosoknak pedig nemcsak egymást kell megismerniük, de azt is, hogy mit vár el tőlük a szakmai stáb, és hogy nemzetközi mérkőzéseken milyen szintet kell elérni. Úgy érzem, lassan a helyes útra tér a csapat, és bízom benne, hogy ez eredményességben is megmutatkozik majd – mondta.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!