A Vas Megyei I. osztály 21. fordulója talán a répcelakiaknak kedvezett a legjobban. Az éllovas simán győzött, a második celliek viszont csak nehezen tudták elhozni a 3 bajnoki pontot Vépről.

Lukácsháza SE 3:3 Szentgotthárd VSE 
Gólszerzők: Lengyel M. 38′ 68′ Gugcsó P. 48′ ill. Muszka J. 77′ Wágner B. 90′ Takács Sz. 92′
A remek formában lévő hazaiak egyértelműen a bajnoki bronzéremre hajtanak. Ennek megfelelően is kezdték a találkozót, már az első játékrészben megszerezték a vezetést a rutinos Lengyel révén. A második etapban aztán további két góllal növelte előnyét a Lukácsháza, és amikor már mindenki azt hitte, eldőlt a találkozó, ekkor jött a mérkőzés hajrája. Előbb a szintén veteránnak számító Muszka érkezett a kapu elé, majd a rendes játékidő után kétszer is betalált a vendég együttes, akik így kiénekelték a hazaiak szájából a sajtot. Igazi rangadóhoz méltó ütközet volt a két együttes összecsapása, piros és sárga lapokkal teletűzdelve, az elhullajtott két pont még hiányozhat a végelszámolásnál a Lukácsházának.

Jánosháza VSE 1:1 Körmendi FC 
Gólszerzők: Dobson D. 78′ ill. Niksz T. 72′
A mérkőzés első félideje hazai helyzetekkel és fölénnyel kezdődött, akár több góllal is vezethetett volna a Meteor. A folytatásban aztán magukra találtak a vendégek is, helyzetekig is eljutottak, de a Jánosháza sem vett vissza a lendületből, a hazaiak azonban elpuskázták valamennyi lehetőségüket, és a hajrához közeledve ennek meg is lett ez eredménye. Niksz révén megszerezte a vezetést a vendég együttes, ám 6 perccel később a Jánosházának csak sikerült egy lehetőségét gólra váltani, így végül egy pontot csak sikerült otthon tartania a vendéglátónak.

Sárvár FC 5:0 Vasszécseny SE
Gólszerzők: Czeglédi B. 45′ Pető B. 48′ Koronczai R. 55′ Hoós P. 59′ Potyi G. 83′
A klasszikus egyesnek nevezhető találkozón nem alakult minden a hazaiak elképzelése szerint, a félidő végén sikerült megszerezniük csupán a vezetést, egy öngóllal. A második játékrészre aztán összekapta magát a listavezető, és rögtön góllal is nyitottak a 48. percben, ezután pedig már csak a különbség volt a kérdés a kiesés elől menekülő Vasszécsenyiekkel szemben.

Répcelaki SE 3:0 Rábapatyi KSK 
Gólszerzők: Tamási R. 57′ Lónai Á. 76′ Fider Á. 89′
Országos 1-est ígért ez a találkozó is, azonban az utolsó előtti helyen álló rábapatyiak nagyon bekezdtek, rögtön egy pontrúgásból veszélyeztettek és kétszer is eltalálták a felső lécet. Ezután aztán helyreállt a világ rendje, sorra sikerült kidolgoznia a lehetőségeket a hazai gárda, egy szép támadás futott végig a jobb oldalon, a beadás után pedig belül szabálytalanságot látott a játékvezető és a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest azonban nem sikerült értékesíteni, így döntetlennel fordultak a csapatok. A második etapra kényszerű cserét kellett végrehajtani a hazaiaknak, de ugyan úgy támadó szellemben érkeztek ki a pályára, ennek pedig egy pontrúgás hozta meg az eredményét, Tamási fejelt védhetetlenül a patyiak kapujába. Ahogy telt múlt az idő, úgy lett egyre több helye a támadásokra a répcelakiaknak, akik egy újabb jobb oldali akciót követően ismét betaláltak, majd Fider Ádám is megszerezte első gólját új csapata színeiben, méghozzá nem is kis találatot jegyzett a középpályás, amivel kialakult a 3:0-ás végeredmény. A forduló eredményeit nézve elégedett lehet a Répcelak, mivel a Lukácsháza és a Körmend is ikszelt ezen a játékhéten.
Fotók a mérkőzésről 

Kőszegi FC 1:0 Király SZE 
Gólszerző: Szolyák T. 18′
A mérkőzés tétje egyértelmű volt, a győztes előnybe kerül a másikkal szemben, igaz a szombathelyiek kettővel kevesebb meccset játszottak, mint vendéglátójuk. A találkozó szinte rögtön egy hazai góllal kezdődött, ekkor kevesen gondolták volna, hogy több találat nem is születik a mérkőzésen, amely igazán feszült hangulatban zajlott, így nem meglepő, hogy a piros lap is előkerült a játékvezető zsebéből. A Király SZE számára elég rapszodikusan zajlik egyelőre a tavasz, jelenleg a 10. helyen állnak a tabellán, ráadásul a most eltiltott Hujber Bálintot is nélkülözniük kell legalább 1 forduló erejéig.

Rum KSC 0:1 Ikervár FC
Gólszerző: Németh M. 75′
Igazi kiesési rangadó zajlott Rumban a hétvége során, ennek megfelelően a hangulatra sem lehetett panasz. A kemény belépőkkel tarkított találkozón 7 alkalommal is a zsebéhez kellett nyúlni a játékvezetőnek, gólt azonban csak a vendégek szereztek a csereként beállt Németh Mátyás révén, amivel aztán később meg is nyerték a találkozót, és megszerezték a nagyon fontos 3 bajnoki pontot. Ezzel a vendégek ugyan megelőzték a rumiakat, de a hazai gárda eggyel kevesebb mérkőzést játszott, így van esélyük a visszaelőzésre a tavasz folyamán.

Vép VSE 2:3 Celldömölki VSE 
Gólszerzők: Joó B. 73′ Koszokovits R. 77′ ill. Németh J. 6′ 29′ Piri B. 13′
A vendégek a várakozásoknak megfelelően kezdték a mérkőzést, szűk fél óra elteltével háromszor is betaláltak a vépiek kapujába. A nem éppen kifogástalan állapotban lévő pályán nem volt könnyű kibontakozni, és helyzeteket kialakítani, a Celldömölk pedig úgy volt vele, hogy kissé ráül a megszerzett 3 gólos előnyére. A 73. percben aztán megszerezte a szépítést, majd 4 perccel később a következő találat is a hazai csapat. Végül az egyenlítésre nem került sor, de intő jel lehet a celliek számára, hogy a mérkőzés – bármennyire is nagy közhely – a lefújásig tart.

Vasvár VSE 0:1 Egyházasrádóci SE
Gólszerző: Kazinczki G. 93′
A “küzdés” szó jellemezte leginkább ezt a találkozót, mindkét együttes próbálkozott becsülettel, de gól csupán a hajrában született, az is már jócskán a hosszabbításban, így duplán felértékelődik a rádóciak győzelme Vasváron. Nem vár könnyű feladat ezután egyik csapatra sem a Vasvár Kőszegre látogat, míg az Egyházasrádóc a Répcelakot fogadja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!