A Vas Megyei labdarúgó első osztály 24. játékkörében a szombati munkanap miatt valamennyi együttes vasárnap, 16:30-tól lép pályára a hétvégén. Lássuk, mire számíthatunk előzetesen. 

Sárvár FC – Körmendi FC
Kezdjünk rögtön a forduló rangadójával, ahol a listavezető Sárvár fogadja a bronzéremért küzdő, és jelenleg abban a pozícióban lévő körmendieket. A találkozó természetesen inkább vendég szempontból lesz érdekes, ugyanis a Lukácsháza és a Répcelak is azt várja, mikor hibázik a körmendi gárda, akik elmúlt 3 meccsükből csupán egyszer tudtak nyerni, a múlt héten hazai pályán verték a rumi együttest. A Sárvár természetesen már szinte bajnokként várhatja a hátralevő összes fordulót, így nekik továbbra is a veretlenül megvívott szezon lehet a tét, és az erődemonstráció egy ilyen mérkőzésen.

Vép VSE – Ikervár FC
Ha az előző mérkőzésnél rangadóról beszéltünk, úgy ez a találkozó is beillik ebbe a kategóriába, csak ez az alsóházi együttesek nagy összecsapása lehet. A vépiek nem kezdték túl jól az őszt, igaz a múlthéten legyőzték a Vasszécseny gárdáját, előtte pedig majdnem meglepték a Celldömölköt. Motiváltan lép majd pályára a vendég együttes is, akik legutóbb papírforma vereséget szenvedtek a Sárvártól, ám előtte legyőzték a Rumot, és a Jánosházát is.

Celldömölki VSE – Vasszécseny SE
Papírforma egyesre készülnek a hétvégén Celldömölkön, azonban a pontlevonásoktól sújtott vendég együttes kvázi teljesen felszabadultan, tét nélkül léphet pályára az ezüstérem várományosának otthonában, így bármi megtörténhet a két csapat hétvégi ütközetén. Pláne, hogy az elmúlt időszakban elég rapszodikusan teljesítenek a celliek, akik a legutóbbi 5 meccsükből háromszor is ikszeltek, igaz a másik kettőt mellette megnyerték.

“Arra készülünk, hogy mi fogjuk irányítani a játékot, ezért a héten dinamikus edzéseket végeztünk, és gyakoroltuk a támadásvezetéseket is, ugyanakkor nem lehetünk túl magabiztosak, a pontrúgásokra nagyon fel kell készülnünk, hisz a Vasszécseny ezekből okozhat nekünk gondot.” – mondta el kérdésünkre Virág Martin, a celldömölkiek játékosa.

Répcelaki SE – Kőszegi FC
Mindkét együttes jó formában várja majd a hétvégi ütközetet, a vendégek kettő, míg a hazaiak 3 győzelmet tudhatnak magukénak sorozatban. Ráadásul a répcelakiakhoz visszatérnek az eltiltottak, valamint a sérülésekkel bajlódó játékosok is, ami újabb lökést adhat nekik. A Kőszeg ugyan az elmúlt években nem győzni járt a Répce-partra, de hazai pályán mindig megkönnyítette a répcelakiak dolgát, így igazán kemény ütközet várható a hétvégén.

Lukácsháza SE – Egyházasrádóci SE
Remekül kezdte a bajnokságot a lukácsházi együttes, de az elmúlt hetekben becsúszott nekik pár rosszabb eredmény, és nem lesz könnyű dolguk a masszív vendégegyüttessel szemben. Az eltiltások mindkét oldalon felforgathatják majd a kereteket, és a taktikákat a mérkőzésre, hisz mindkét csapatból állítottak ki játékost, játékosokat a múlthét során. A Lukácsházának kötelező lenne behúzni a három pontot, ha nem akar leszakadni a bronzéremért folytatott harcban.

Jánosháza VSE – Rábapatyi KSK
A Jánosházára mindig is jellemző volt, hogy olykor megszorítják az éllovasokat, aztán pedig kikapnak a sereghajtótól. Nem lesz könnyű dolguk a hétvégén sem, a Rábapaty a múlt héten már legyőzte az egyik olyan együttest, amely a bronzéremre hajt, igaz a Jánosháza már nem nagyon álmodozhat a dobogóról, pláne ha nem tudják legyőzni a patyiakat a hétvége során. Mindkét együttes számára fontos találkozó lesz.

Vasvár VSE – Király SZE
Mindkét együttesnek van mit javítani a tavaszi formáján, pláne a hazaiaknak, akik az edzőváltás óta nem tudtak még mérkőzést nyerni, és a játékuk sem mindig tükrözte az ősszel, valamint az elmúlt években megszokott stílust. Nincs kizárva azonban, hogy most érik be az új mester munkája, és végre három ponttal zárnak egy mérkőzést, a szintén gyenge formában lévő Király SZE ellen.

Rum KSC – Szentgotthárd VSE (Ez a találkozó 17:00-kor kezdődik.)
Nem kezdte túl jól a tavaszt, és sokszor a szerencse sem állt a hazai együttes mellé, akiknek égető szükségük van a 3 pontra, pláne otthoni környezetben. A vendégek a múlthéten megszerezték idei első győzelmüket a Jánosháza ellen, de idegenben nem szerepelnek túlságosan jól az idei bajnokságban.

“Nem kezdtük jól a tavaszt, szerencsétlen gólokat kaptunk, és az előre játékunk sem volt az igazi az elmúlt fordulókban. Ha lehet ilyet mondani, most 200%-on pörög a csapat, mert nagyon nagy szükségünk lenne a három pontra. Mindent megfogunk tenni a győzelem érdekében.” – értékelte az elmúlt időszakot Farkas Bence, a rumiak játékosa.

Így áll a tabella a forduló előtt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!