A hétközi forduló után természetesen a hétvégén sem lesz pihenés, tovább robog a megyei futball. Az első osztály küzdelmei pedig igencsak érdekes párosításokat tartogatnak nekünk szombatra és vasárnapra egyaránt. Lássuk, mi várható a 26. játékkörben. 

Vajon ismét sikerül győzni a Király SZE együttesének?

Celldömölki VSE – Körmendi FC (2017.05.05 (szombat), 17:00)
A második és a harmadik helyezett összecsapása mindig különleges mérkőzés, pláne, hogy ez a két együttes az elmúlt években az aranyéremért harcolt egymással. A körmendiek az elmaradt forduló pótlásán nem tudtak győzni a Rábapaty otthonában, egy újabb botlás pedig sokba is kerülhet nekik, így mindenképpen győzelemre kell játszaniuk Celldömölkön is. A hazaiak pedig Vasváron játszottak 0:0-át egy gyenge színvonalú mérkőzésen. Fontos találkozó ez tehát mindkét fél számára, borítékolható, hogy izgalmas mérkőzést lát az, aki ezt a derbit választja a hétvégén.

Lukácsháza SE – Vasvár VSE (2017.05.05 (szombat), 17:00)
A Lukácsháza jó tavaszi szezonkezdése az elmúlt időszakban egy rosszabb sorozatra váltott át, ám továbbra sem mondtak le teljesen a bronzérem esélyéről, míg a vasváriak pont egy fordított szériában vannak, és a múlthétvégén legyőzték a Répcelakot, akik szintén a bronzéremért hajtanak. Ki-ki mérkőzésnek ígérkezik, azonban a hazai pálya előnye sokat segíthet majd a Lukácsházának, hisz a vasváriak is jobbára otthon gyűjtögetik a pontjaikat.

Jánosháza VSE – Kőszegi FC (2017.05.05 (szombat), 17:00)
Mondhatni mindkét gárda jó formában várja a találkozót, ám középcsapatokról lévén szó, megjósolhatatlan, hogy ki is a mérkőzés fő esélyese, de a jánosháziak joggal bízhatnak a hazai pálya előnyében. Taktikus játék várható a vendégektől, akiknek legalább olyan jól be kell osztani majd az erejüket, mint tették azt a hétközi forduló során a Vasszécseny ellen. A jánosháziaknak azért van mit törleszteni a közönségük előtt, hisz legutóbb csak egy 2:2-es döntetlenre futotta tőlük a kiesőhelyen lévős rumiak ellenében.

Sárvár FC – Rábapatyi KSK (2017.05.05 (szombat), 17:00)
A klasszikus 1-es kategóriájába sorolható ütközet várható, igaz a Rábapaty egész jó formába lendült az elmúlt két fordulóban, hisz legyőzték a Rumot egy kiesési rangadón, valamint 0:0-ás döntetlent játszottak a Körmenddel. Ennek ellenére nagyon nagy meglepetés lenne ha ponttal távoznának a listavezető otthonából is.

Répcelaki SE – Király SZE (2017.05.05 (szombat), 17:00)
A 4 meccses győzelmi sorozatát megtörve két vereségbe futott bele a hosszú hétvége során a hazai együttes, míg a szombathelyiek a gyenge tavaszi kezdés után úgy néz ki elkapták a fonalat. Mindkét csapat számára nagy téttel bíró összecsapás következik, a répcelakiaknak főleg, mivel ha a körmendiek vereséget szenvednek Celldömölkön, úgy újra a saját kezükbe kerül a bronzéremért vívott csata.

Vép VSE – Szentgotthárd VSE (2017.05.06 (vasárnap), 17:00)
Bravúrgyőzelme után joggal várhatja nagy önbizalommal a soron következő találkozóját a vépi együttes, míg a Szentgotthárdnak van mit javítania a Király ellen összeszedett méretes zakó után. Tipikusan egy-két gólos találkozónak ígérkezik az összecsapás, amelyen várhatóan a küzdelem fog dominálni.

Vasszécseny SE – Ikervár FC (2017.05.05 (szombat), 17:00)
A két újonc összecsapásának igazából már csak a vendégek szempontjából van igazi tétje, hisz a pontlevonásoktól sújtott hazai együttes jövőre biztosan csúszik egy osztályt, hiába maradnának bent a levonásoktól eltekintve csont nélkül. Ennek ellenére biztosan megakarja majd mutatni a hazai gárda, hogy letudja győzni az Ikervárt, így igazán jó mérkőzésre van kilátás.

Rum KSC – Egyházasrádóci SE (2017.05.05 (szombat), 17:00)
A rumiak számára ismét egy olyan mérkőzés, amikor kötelező lenne begyűjteniük a három pontot, igaz a masszívan védekező Egyházasrádóc ellen sem lesz egyszerű dolguk, de talán végre a szerencse is a hazaiak mellé állhat. Ami a vendégeket illeti, a hétközi gólparádé után joggal reménykedhetnek egy újabb jó szereplésben, hisz a rumiak a kiesést jelentő, 15. helyen állnak a tabellán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!