Jelenleg az előregyártott betonszerkezetek elhelyezése, a csarnok tartópilléreinek felállítása folyik. Az öltöző és más kiszolgáló részek alapozásánál elkészült a kavicsfeltöltés és a gépészeti alapszerelés, megkezdődött az aljzatbeton készítése. A jégcsarnok – a hasonló bonyolult technológiai létesítmények kivitelezési idejét alapul véve – 18-24 hónapon alatt készülhet el.
Hamarosan kinyit a Tófürdő, a SZOVA Nonprofit Zrt. munkatársai már készülnek a szezonra. Az építkezés a strand vendégeit nem zavarja majd, az építési terület lehatárolt, oda illetéktelenek nem juthatnak be – áll a városi cég közleményében.

Zelevics Ferenctől, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnökétől pedig azt tudtuk meg, hogy jelenleg a leglátványosabb fázisában tart a kivitelezés, napról napra valami új, valami látványos dolog épül a leendő jégcsarnokhoz.

– Minden alkalommal, amikor kint vagyok, bizsergés tölt el, ha a méreteket és a lelki szemeim előtt megjelenő kész állapotot, valamint az abban végezhető szakmai munkát látom. Óriási mérföldkő lesz ez városunk jégsportja és a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub életében. Köszönettel tartozom a SZOVA Nonprofit Zrt. munkatársainak, akik számos feladat előkészítésén, menedzselésén dolgoznak, hogy a közös projekt megvalósulhasson – fogalmazott Zelevics Ferenc klubelnök.

Hozzátette: egy jégcsarnok építése nem kis feladat, ezt sejtettem már, mielőtt belevágtunk, de most már tudom is. Ma sem döntenék viszont másként és újra belevágnék, mert tudom, hogy erre szüksége van a városnak, a jeges sportok, azon belül is a jégkorong kedvelőinek. Minden egyes nappal közelebb kerülünk célunk megvalósításához, amihez úgy tűnik, sikerült az építő cég személyében is megfelelő partnerre találnunk. A heti rendszerességű koordinációs megbeszélések alkalmával mindig nagyfokú szakmaiságról és kompromisszumkészségről tesznek tanúbizonyságot, melyet szigorú műszaki ellenőrünk is örömmel nyugtáz.
Az építkezés izgalmai után, a mérkőzések izgalmai kerülnek majd rivaldafénybe, melyet már testközelből tapasztalhat a nagyérdemű. Így nem csoda, ha már várja az átadást a város apraja és nagyja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!