Főhet a Ivkovics Sztojannak, a Magyar Kosárlabda válogatott szövetségi kapitánynak a Koszovó, illetve a Litvánia elleni vb-selejtező előtt. A sérülések miatt három, már visszavonult játékos is meghívót kapott a keretbe a szakvezetőtől.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott június 28-án Koszovóval, július 1-jén pedig Litvániával játszik világbajnoki selejtező keretein belül. A mester pedig két találkozón biztosan nem számíthat a térdműtéten áteső Hanga Ádámra, illetve a szintén műtét után lábadozó Juhos Leventére sem.

A Nemzeti Sport továbbá arról ír, hogy kérdéses Rosco Allen szereplése is, aki csuklótörése utáni rehabilitációját végzi, ráadásul a bajnokság hajrájában az egerszegi Benke Szilárd, valamint a Falcóból Darrin Govens és Váradi Benedek is megsérült, így aztán még nehezebb helyzetbe került a keret összeállításánál Ivkovics Sztojan.

A BB1.hu információi szerint a bizonytalan helyzet miatt újra ott lesz a válogatottal a korábban már elbúcsúztatott Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba és Tóth Norbert is, akik azonnal igent mondtak a meghívóra. Az, hogy milyen szerep jut majd nekik, a sérültek állapotától is függ, mivel mostanában nem készültek együtt a csapattal.

Golomán György sem csatlakozik a kerethez, Ivkovics megbeszélte vele, hogy ezt a válogatott programot kihagyja, hiszen a karrierje szempontjából fontos időszakához érkezett, de a jövőben ugyanúgy tagja lesz a válogatottnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!