A nap első mérkőzésén nem született meglepetés a végeredményt tekintve, a látottak alapján viszont már árnyaltabb a kép.

A Portugálok ugyan legyőzték 1:0-ra Marokkó gárdáját Cristiano Ronaldo 4. percben szerzett fejes góljával, ám korántsem volt egy egyszerű menet, ugyanis a futballt végig a marokkóiak játszották.

A Benatiaval felálló Marokkó az első 5 percet leszámítva végig uralta a mérkőzést, szemre is tetszetősen játszottak, több helyzetet is kidolgoztak, de hiányzott belőlük a kapu előtti éles ösztön, valamint Rui Patrício kapus is extra napot fogott ki, remek bravúrokkal tartotta meccsben a csapatát, amely végül kicsikarta a három pontot.

A hosszabbításban aztán próbált még egy lapáttal rátenni a marokkói válogatott, de Ziyech remek szólójába az utolsó pillanatban belevetődött Pepe, utána pedig a több ízben is hatalmas helyzetbe kerülő csapatkapitány, Mehdi Benatia lőtt fölé méterekkel, nagyon nagy lehetőség volt.

A portugálok már az Európa-bajnokságon sem nyújtottak kiemelkedő játékot. Észrevehető, hogy rengetegszer – akárcsak a kis csapatok – ők is jobbára célfutballt játszanak, ám nagy előnyük, hogy minőségibb játékosokkal dolgoznak, mint például a kisebb országok, akik hasonló stílusban futballoznak, és ott van velük Cristiano Ronaldo, aki ha játékban nem is tartozik finoman szólva sem a világ legjobbjai közé, a kaput azt félelmetesen érzi, már 4 gólnál jár ezen a világbajnokságon.

A folytatásban 17 órától Uruguay és Szaúd-Arábia feszül egymásnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!