Noha a legnagyobb futballszurkolók nem élnek meg könnyű napokat, a mémgyárosok gőzerővel dolgoznak azon, hogy valamelyest enyhítsék a humorérzékkel megáldott szimpatizánsok szomorúságát, ezért különféle karikatúrákkal látják el az internetet, ezúttal pedig Spanyolország meglepő kiesése szolgáltatta a témát.

Andrés Iniesta a mérkőzés után bejelentette, ez volt az utolsó fellépése a nemzeti csapat színeibe. Fotó: AFP

Ahogy azt már tudhatjuk a szombati nap során elbúcsúzott a világbajnokságtól Argentína és Portugália is, velük együtt pedig Lionel Messi, és Cristiano Ronaldo is. Az összesen 10 Aranylabdát (5-5) magáénak tudó duó a labdarúgás valaha volt két legnagyobb alakja sokak szemében, szinte mindennap megy kettejük miatt a kommentháború a facebookon, hisz valaki Messivel, valaki pedig Ronaldoval szimpatizál inkább.

Most azonban arra kérjük kedves Messi és Ronaldo fan olvasónkat, hogy egy pillanatra tegye félre a makacsságát, és ismerje be magának, hogy mindkét játékos egy igazi klasszis a maga módján, és gondoljon bele abba, hogy valószínűleg utoljára láthattuk őket világbajnokságon futballozni.

A két klasszis számára csak álom marad a vb-trófea. Fotó: nso.hu

A tegnapi nap folyamán pedig Spanyolország is csomagolhatott, mivel a házigazda ellen a rendes játékidőben csupán egy döntetlenre voltak jók, ráadásul a hosszabbításban sem változott az eredmény, a büntetőpárbajnál pedig az oroszok bírták jobban idegekkel a tétet, így Csercseszov együttese jutott a legjobb 8 közé.

Hiába a labdabirtoklási fölény, hiába a minőségi különbség, ez is kevés volt a spanyol armadának ahhoz, hogy megismételje a 2010-es vb-győzelmét, ráadásul ez már a harmadik alkalom volt, hogy tizenegyespárbajban búcsúztak a tornától.

A spanyol 11-es párbajok a vb-ken:
1986, negyeddöntő, Belgium ellen 4–5
2002, nyolcaddöntő, Írország ellen 3–2
2002, negyeddöntő, Dél-Korea ellen 3–5
2018, nyolcaddöntő, Oroszország ellen 3–4

A tiki-taka szerelmesei természetesen ezután sem fognak elpártolni a stílustól, de a mai modern labdarúgásban sajnos kevésbé játszik szerepet a tetszetős játék, sokkal inkább a védekezés dominál, hisz az eredménykényszer dolgozik a csapatokon. Az effajta játékstílus sokak szerint azonban pontosan azoknak okozza a legkellemetlenebb élményt, akik miatt a labdarúgás létezik, méghozzá a szurkolóknak, hisz a párharcok és az ötlettelen, biztonságra törekvő támadójáték a legtöbb esetben nézhetetlen mérkőzéseket produkál.

Most azonban egy nagy sóhaj után nézzük a legjobb mémeket, és kissé kínunkban nézzük nevessünk együtt rajtuk, íme.

Az újragondolt ágrajz, igaz csak a repülőtéren.
“Légyszi, várjatok meg!” – Christian Erikssen a dánok búcsúja után. Fotó: Troll Football
Mohammed Salah káröröme. Apró szépséghiba, hogy Egyiptom már a csoportjából sem jutott tovább. Fotó: Troll Football
Ramos, Ronaldo, Messi és Özil már elindultak hazafele Oroszországból. Fotó: Troll Football

Ma újabb két nyolcaddöntővel folytatódik a labdarúgó világbajnokság, ezúttal 16 órától a Brazília – Mexikó, 20 órától pedig a Belgium – Japán találkozókat követhetjük figyelemmel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!