Szinte alig telik el nap a portugál válogatott Cristiano Ronaldo karrierjét érintő új hírek nélkül. Ezúttal viszont meglepő fejlemény látott napvilágot. Ahogy az már közismert a Real Madriddal BL-címet begyűjtő klasszis Zidane menesztését követően – valamint egy általa ajánlott játékost nem vásárol meg a klub – bejelentette, hogy elhagyja a galaktikusokat. Florentino Perezt nem lepte meg a hír és nem is gördít akadályokat a sztár távozása elé, hiszen új kiszemelt van a spanyolok számára – Neymar személyében.

Ronaldo kivásárlási ára is hasonló meglepetéseket okozott, hiszen legutóbbi hosszabbításakor 1 milliárd eurós értéket szabtak meg a felek. Ezt szezon közben 400, majd 120 millió euróra faragták kölcsönösen az érintettek. Most pedig úgy tűnik az olasz Juventus lehet a befutó. Ehhez azonban több feltételnek kell teljesülnie. Higuain eladásából befolyt összegből vásárolna a klub, de a mezszponzoráció is érdekes pontja lehet a tárgyalásnak, hiszen a portugál támadó jelenleg a Nike arca, a váltáshoz viszont az Adidas sportszergyártóval kellene megállapodnia.

Végül a legérdekesebb fejlemény, hogy az olasz Premium Sport információja szerint maga a játékos – ügynökén keresztül – kezdeményezte a kapcsolatfelvételt a torinói egyesülettel. A szakító ok egyébként a fizetésekben keresendő, hiszen a 2017-ben aranylabdát nyert CR7 csupán 21 millió eurót keres, míg Messi 45 milliót tehet zsebre. Sőt, a posztjára kiszemelt Neymar a PSG-ben 37 millió eurót tesz zsebre. Ezzen szemben Torinóban 30 milliót kereshet majd. Feltéve, ha összejön a megállapodás.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!