Nyáron szinte kötelező kimenni egy strandra, hogy a családtagokkal, barátokkal önfeledten szórakozzunk, pancsoljunk. Azonban az idei szezon kicsit szeszélyesnek mondható, hiszen többször is megesett, hogy pont a hétvégére romlott el az idő. Így sajnos a családi és gyermekprogramok is elmaradtak vagy későbbi időpontra kerültek.

Utóbbi történt a nagy Nemzeti Vízivágtával is, amelynek már hagyománya van a vasi megyeszékhelyen. Varga Jenő és lelkes csapata a lovas nemzetünk által éltere hívott sportágat formálta kissé át és ültette tóparti környezetbe. A végeredmény szemmel láthatóan jól sikerült, hiszen mindenki nagyon élvezte a feladatokat.

– Végre az időjárás is megkegyelmezett nekünk – árulta el Varga Jenő főszervező. Az elmúlt hetekben szinte kivétel nélkül elmaradtak a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség által szervezett programok. A hideg, esős idő miatt lehetetlen volt ezeket megrendezni. Vasárnap viszont végre sikerült megvalósítanunk a Tófürdőn a rendezvényünket, amely óriási sikert aratott.

A felhozatal valóban ígéretes volt, hiszen víziparádéra, változatos versenyekre került sor. A program egyik kedvelt megmérettetése a cápabirkózás volt, amelyet egyaránt élveztek a kicsik és a nagyok. Sor került a nemzeti vízivágtára is, amely során 15 métert kellett megtenni vízben a szülőknek, mindezt úgy, hogy a hátukon ott volt egy gyerek.

Nemcsak résztvevőként, hanem nézőként is rendkívül szórakoztató volt a játékos vetélkedő, amelynek lesz még folytatása. Feltéve, ha az időjárás is úgy gondolja. Varga Jenő nem fog múlni semmi, hiszen már 10 éve szervezi a strandprogramokat a Tófürdőn.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!