A spanyol labdarúgó bajnokságban szereplő Athletic Bilbao hivatalos médiáján keresztül jelentette be, hogy egy klub kifizette Kepa Arrizabalaga kapus kivásárlási árát, ezért mától már nem tartozik az együtteshez. A Real Madrid pedig az esti órákban közölte, hogy sikerült megegyeznie a Chelseavel, Thibaut Courtois átigazolásával kapcsolatban.

De Gea szerződtetése nem sikerült a Real Madridnak, Courtois azonban visszatér Spanyolországba, ám nem az Atleticohoz. Fotó: Marca

A spanyol újságok tudni vélik, hogy a 80 millió eurós összeget az angol bajnokságban szereplő Chelsea együttese fizette ki az Athleticnek, amely már előrevetítette, hogy a kékek belga hálóőre, Thibaut Courtois a Real Madridban folytathatja pályafutását. A bejelentésre pedig nem is kellett sokat várni, ám a 35 millió eurón felül még egy játékost is, a nem túl sok szerephez jutó Mateo Kovacicot is adta a Real Madrid, igaz őt csak egy évre kölcsönbe.

További érdekesség, hogy amennyiben valóban kifizeti ezt az összeget a baszkoknak a brit együttes, akkor a 23 éves, egyszeres válogatott, valamint vb-résztvevő Kepa Arrizabalaga lesz a világ legdrágább kapusa, azok után, hogy az eddigi rekord is az idén nyáron dőlt meg, akkor Alisson Becker váltott klubot, és tette át székhelyét Romából Liverpoolba.

Thibaut Courtois érzelmes levéllel búcsúzott a londoniaktól.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!