A két csapat legutóbb Szombathelyen találkoztak, még júliusban, akkor 2-2 lett a vége. Akkor indult a bajnokság, most pedig már a 2. körben következik az OTP Bank Liga 13. fordulójában a lilák elleni összecsapás.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ráadásul az Újpest hazai pályán különösen erős. Habár legutóbb az MTK ellen pont nélkül maradtak a lila-fehérek, úgy láttam, a játékukkal nem volt különösebb probléma. Másrészt biztos vagyok abban, hogy ellenünk így majd – különösen a Szusza Ferenc-stadionban – javítani akarnak. Játéktudásuk alapján a liláknak az első háromban lenne a helyük. Ami minket illet, noha legutóbb a Honvéd ellen kikaptunk, a játékunkat nem érhette különösebb kritika. Csakúgy, mint korábban a Vidi ellen, ezúttal is megvoltak a ziccereink, ám ezek mind kimaradtak, ráadásul a hajrában még büntetőt is hibáztunk. Úgy látom, meccsről-meccsre javul a játékunk, nagyon remélem, hogy ez most már végre valahára eredményességgel is párosul. Pontot, pontokat remélek az Újpest ellen – fogalmazta meg várakozásait a szombat esti meccs előtt a klub honlapjának nyilatkozva Horváth Ferenc.

A Vidi ellen kiállított Bosnjak Predrag egy meccsre szóló eltiltást kapott, így nem játszhat Újpesten.

A szombathelyiek várhatóan a Rózsa – Habovda, Benes, Tamás, Halmosi – Mészáros, Jancsó, Jagodics, Németh Márió – Gaál, Priskin összeállításban futnak ki 17 órakor a zöld gyepre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!