Bár a papírforma a vasi teremlabdarúgók sikerét ígérte, azonban nem várt könnyű mérkőzés a Kútház Haladás VSE együttesére. A futsal Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének első felvonására a DEAC otthonában került sor. A nagy távolság mellett az is a hazaiak mellett szólt, hogy nagyon jól összerakta csapatát Elek Gergő és a legutóbbi bajnoki párharcuk során alaposan megnehezítették a zöld-fehérek dolgát.

A vendégek kezdőjében ott volt Dróth Zoltán, aki a DEAC-Haladás alapszakasz mérkőzés 0-2-re végződött találkozójának legjobbja volt. Ezúttal is tőle várták a szurkolók a gólokat, a válogatott oszlopa pedig hozta is a formáját és már a harmadik percben mattolta Faragó Ádám kapust. A hazaiak ezúttal is igyekeztek megnehezíteni a Haladás dolgát, amely többé-kevésbé sikerült is.

Ezúttal sem bírtak a hajdúsági védők Dróth Zoltánnal

A szombathelyiek esélyeshez méltó módon, támadólag léptek fel és több helyzetet is kidolgoztak, ezzel jelezve, hogy számukra csakis a Final Four részvétel lehet az elfogadható eredmény. Még az első játékrészben imsét megvillant Dróth Zoltán, aki önmaga és csapata második gólját is megszerezte. Így már nemcsak mezőnymunkában, hanem eredményességben is jobban állt szünetre a Hali.

A fordulást követően a DEAC is vezetett néhány kontratámadást, azonban az utolsó passzokba hiba csúszott vagy Sásdi tudott hárítani. A Hali pedig visszaállt és a kontrajátékot helyezte előtérbe, ezzel feladva a találkozó irányítását. A 38. percben egy ilyen ellenakciót értékesített Simic és alakította ki a 0-3-as végeredményt.

Horváth Péter, a Haladás csapatkapitánya: Hasonló mérkőzést játszottunk most, mint néhány hete bajnoki mérkőzésen. A DEAC megszállta a saját térfelét, átadva a helyet nekünk, így jobbára mi irányítottunk és dolgoztunk ki több helyzetet. Sajnos a kihasználással hadilábon álltuk, de két távoli lövéssel így is megnyugtató előnnyel mehettünk az öltözőbe. A szünet után már nagyobb területet adtunk a hazaiaknak, de nem tettünk le a gyors ellenakciókról sem. Szerencsére tudtuk növelni a különbséget és kedvezőbb helyzetből várhatjuk a visszavágót. Biztosan nem lesz könnyű feladat, de szeretnénk továbbjutni.

DEAC – Kútház Haladás VSE 0-3 (0-2)

DEAC: Faragó Á. – Szentes, Vékei, Kondás, Varga D.
Csere: Krajcsi, Kasuba, Tóth A., Berecz, Faragó L., Pallai, Gellérfi
Vezetőedző: Elek Gergő

Haladás: Sásdi – Michel Melo, Simic, Dróth, Vas
Csere: Gyimesi (kapus) – Hajmási, Horváth P., Sipos, Leo Mendes, Németh Z.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Dróth 3. és 17. percben, Simic 38. perc

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!