A középdöntő legfontosabb mérkőzése várt vasárnap este a magyar férfi kézilabda-válogatottra. Az Afrika-bajnok Tunézia ellen mindenképpen győzniük kellett Nagy Lászlóéknak, hogy az olimpiai selejtező helyek egyikét elcsípjük. Lékai Máté a szombati mérkőzés után hazautazott, hogy ott legyen gyermeke születésénél, de a vasárnapi összecsapásra visszatért a csapathoz.

Nem kezdtünk túlzottan jól, hiszen elég volt két figyelmetlenség és máris Tunézia vezetett 3-1 arányban. Ezután viszont négyszer lőttünk gólt mzsinórban, ezzel már jobban áltunk. Leginkább Balogh volt elemében, nem tudták tartani őt az afrikai védők. Bár a szünethez közeledve felzárkózott Tunézia, de maradt két gól az előnyünkből. A fordulás után nagyon bekezdtek a magyarok és először öt, majd hétre duzzadt a különbség. A végére már nem maradt kérdés és 26-21-re behúzták Lékaiék a legfontosabb meccset.

Két nap pihenő következik a magyar válogatott számára, majd szerdán Norvégia ellen zárjuk a középdöntőt. Amennyiben a svédek legyőzik utolsó csoportellenfelünket, egy esetleges újabb sikerrel akár a harmadik helyre is odaérhetnénk. A biztos olimpiai selejtezős pozíció mellett ez azt is jelentené, hogy a vb-ötödik helyéért is játszhatnának a magyarok.

Magyarország-Tunézia 26-21 (16-14)
———————————
Herning, 1500 néző, v.: Fonseca, Santos Duerta (portugálok)
lövések/gólok: 41/26, illetve 40/21
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 1/1
kiállítások: 12, illetve 12 perc

    Magyarország:
————
Székely – Hornyák, Balogh 9, Bánhidi 2, Lékai 7, Bodó 4, Bóka 2, cserék: Nagy 1, Schuch, Sipos, Ilyés, Ligetvári, Juhász 1
szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!