Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi fordulójában a Philadelphia 76ers 143-120-ra verte meg az aranysárga-lilákat.

A Philadelphia egyszerűen hihetetlen volt.
Hihetetlen eredményes támadójátékkal játszott az egész meccsen a Sixers, pont olyannal, amilyet a szurkolók várnak ettől a sztárokkal teletűzdelt kerettől.
A Lakers csak egy negyeden keresztül tudta tartani a lépést, onnantól egyre jobban nőtt a különbség a két csapat között. Összességében sima győzelmet arattak.
Ezúttal Joel Embiid volt a fő opció és meg is hálálta a bizalmat (37 pont,  14 lepattanó)
A friss igazolás, Tobias Harris is megtalálta a helyzeteit (22 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz).
JJ Redick is remekelt (21 pont, 5 gólpassz) és néha még Jimmy Butlernek is jutott labda (15 pont, 3 gólpassz)
Ben Simmons ugyan most gyengébben játszott (8 pont), a padról viszont hihetetlen dobással és 13 ponttal szállt be McConnell, Marjanovics is 10 pontot szerzett.
Nagyon látványos és nagyon eredményes mérkőzést játszott Brett Brown alakulata, amely ha így játszik tovább, esélyes a döntőre is.

Ez nagyon kevés volt a Lakerstől. 
LeBron James visszafogottabb teljesítményt nyújtott ezen a találkozón a vendégeknél és azt mondta a csapat játékáról, hogy túl sok kihagyásuk, leolvadásuk volt, de közben azért a Philly erejét is kiemelte – akárhogy is, gyakorlatilag sima vereséget szenvedtek
Hiába remekelt Kyle Kuzma (39 pont) és hiába hozott kiváló számokat JaVale McGee (21 pont, 13 lepattanó), annyi tűzerő nem volt bennük, mint az 58%-kal dobó, 50%-kal triplázó, a festékből 70 pontot szerző Sixersben.
A nagyszünetben kilenc, a harmadik negyed végén tizenöt pont volt a hátrányuk, de ez hamar elérte a húsz egységet is és onnantól nem igazán volt miről beszélni. Sorozatban ötödik idegenbeli mérkőzésükön tehát nem sok babér termett nekik, most mennek tovább Atlantába, ahol viszont nyerniük kell.

A forduló kiemelkedő játékosai:

  • Az újonc Marvin Bagley hihetetlen volt a Suns ellen. 32 pontos szezoncsúcsot szórt 10/15 mezőnydobással és 11/13 büntetővel.
  • Kevin Durant a Golden State megmentője volt az estén. Ő volt az, aki a hátán visszahozta a csapatot egy 19 pontos hátrányból és az, aki 39 pontjával bedobta az utolsó, mindent eldöntő kosarat is.
  • A remek számokat hozó Luka Doncic (28 pont, 4/10 tripla, 9 lepattanó, 6 gólpassz) kiemelkedően játszott. A negyedik játékrészben egymaga 13 pontot szórt ami hozzájárult a Dallas győzelméhez.

A forduló eredményei:
Portland Trail Blazers 101-102 Dallas Mavericks
Los Angeles Lakers 120-143 Philadelphia 76ers
Phoenix Suns 104-117 Sacramento Kings
Orlando Magic 124-108 Atlanta Hawks
Miami Heat 118-120 Golden State Warriors

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!