A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzései a tegnapi nap során folytatódtak tovább, amikor is a Lionel Messivel felálló Barcelona Manchesterbe, míg a sérülésből visszatérő Cristiano Ronaldoval vértezett Juventus Amsterdamba látogatott.

Manchester United 0:1 FC Barcelona (Luke Shaw öngól 12′)

A katalánok arra készültek, amelyre nem volt még példa, mert bár 2009-ben és 2011-ben is legyőzték a manchesterieket a döntőben, de az Old Traffordon még nem sikerült nyerniük. A találkozó enyhe Barcelona fölénnyel kezdődött, amelynek a 12. percben lett meg az eredménye, Messi lépett ki a védők mögé, majd remekül emelt át a hosszúra Suárezhez, aki megpróbálta a visszafejelni a játékszert, amely Luke Shaw testét érintve került a hazaiak kapujába. A partjelző először lest intett, ám a videóbírózás után végül egyértelmű volt, hogy szabályos találat született.

Coutinho és a játékszer is a kapuba jutott, ezzel nyert a Barcelona. Fotó: AFP

A mérkőzésen ezután szó szerint semmi nem történt, a Barcelona könnyed cicázgatásba kezdett, a United pedig bár próbálkozott becsülettel, végül kaput eltaláló lövésig sem jutott, így a visszavágót kényelmes pozícióból várhatja a gránátvörös-kék együttes.

Ajax 1:1 Juventus (Neres 46′ ill. Ronaldo 45′)

A találkozón két olyan gárda nézett farkasszemet egymással, amelynek hosszúra nyúlik a közös futballmúltja, ám régen ütköztek meg tétmérkőzésen. Enyhe puhatolózás után belelendültek a csapatok, hazai oldalon Hachim Ziyech, vendég oldalon Bernardeschi volt aktív lövések terén, ám mindkét játékos pontatlanul célzott.

 

Az első játékrészben szinte észrevehetetlenül futballozó Cristiano Ronaldo aztán a lefújás előtt közvetlenül egy gyönyörű fejessel megszerezte a vezetést a torinóiaknak, ám mintha szünetben kissé tovább bent maradtak volna az olaszok, mivel a második etapot rögtön góllal kezdte az Ajax.

 

A mérkőzés összképét tekintve igazságos a döntetlen, ám az Ajax lehet bosszúsabb az odavágót követően.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!