A Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján bekövetkezett az, amelytől sok millió katalán szurkoló tartott: a Barcelonának a tavalyi év után ismét sikerült elszórakozni az odavágón megszerzett háromgólos előnyét. 

Salah hitt benne. “Soha ne add fel.” Fotó: Sportbible

Két fontos hiányzója ellenére számítani lehetett rá, hogy a Liverpool nekiesik majd a Barcának az első perctől kezdve, hogy minél előbb megszerezzék az első, lelkesítő találatot.

A katalánok ehhez remekül asszisztáltak, már a 7. percben vezetéshez jutott a hazai csapat.

Ezután a Barcelona két ízben is megszerezhette volna az egyenlítést, és vele a sokat jelentő idegenben szerzett gólját, ám Jordi Alba és Messi egészen elképesztő módon szórakozott el egy ziccert, míg Coutinho lövését szépen védte Alisson.

Salah és Firmino hiányában Origi és Shaqiri kapott helyet az angolok kezdőjében, ráadásul Robertson is megsérült, akit a második játékrészben Wijnaldum váltott.

A holland játékos nem játszott jól az első meccsen, most azonban elképesztően szállt be a küzdelembe, és 2 perc alatt 2 gólt szerzett, sokkolva ezzel a gránátvörös-kékeket.

Ismét sikerült összehoznia a Barcának…

Ekkor már a Barcelona is eszmélt, hogy focizni is kellene a döntőbejutásért, ám ekkor újabb amatőr hibát vétettek, a 79. percben szöglethez jutott a Liverpool, amelyre kényelmesen készülődött a védelem, és Alexandre Arnold észrevette, hogy Origi senkitől sem zavartatva áll az ötösön belül, így a belga támadó belőtte saját maga második, csapata negyedik gólját.

Ezután természetesen sietős lett a katalánoknak, akik az utolsó 10 percben kezdtek el igazán játszani, ám helyzeteket nem sikerült kidolgozniuk, így a tavalyi év után ismét csúfosan, magukat megverve estek ki a Bajnokok Ligájából.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!