A tegnap után azt gondolhattuk, hogy a Liverpool 3 gólos hátrányból való továbbjutása után nem láthatunk izgalmasabb összecsapást, az Ajax és a Tottenham azonban erre igyekezett rácáfolni, és egy őrülten jó mérkőzést játszottak egymással. 

A találkozó a hazaiak tervei szerint indult, akik az Angliában megszerzett egy gólos előnyükkel nyugodtan várhatták a visszavágót, ráadásul hamar meg is szerezték a vezetést a tegnap este folyamán is, hisz a Barcelona által kiszemelt Matthijs de Ligt már az 5. percben befejelte a labdát Lloris hálójába.

A gól után mindkét együttesnek akadtak lehetőségei, de több üresjárat is volt a meccsben, majd a 35. percben egy labdaszerzést követően ismét akcióba lendült az Ajax, Tadic passzát pedig Hakim Ziyech vágta a kapuba.

Összesítésben tehát 3:0-ra vezetett már az Ajax, a második etapban aztán valami elképesztően nagyot fociztak a csapatok. A Tottenhamnek nem volt vesztenivalója, muszáj volt támadniuk, a hollandok pedig úgy gondolták, hogy, ha visszaállnak, akkor kedvükre kontrázhatnak. Ez azonban nem így alakult, a Tottenham pedig 5 perc alatt szerzett két gólt két gólt Lucas Moura révén.

Innen sem ment az Ajaxnak a gólszerzés 2:2 után. Fotó: Reuters

Az Ajax ezután ismét rákapcsolt, felváltva alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt, Onana több ízben is óriási bravúrral védett, míg a másik oldalon a kapufán csattant Ziyech lövése. Totális futball volt a pályán, mindkét együttes támadott az utolsó percekig, és ekkor jött a dráma, amelyre a félidőben még senki egy lyukas garast sem tett volna, a 95. percben Lucas Moura megszerezte a 3. gólját a mérkőzésen, ezzel pedig belőtte a Tottenham csapatát történelmének első Bajnokok Ligája döntőjébe.

Angolos finálét rendeznek tehát, a Liverpool és a Tottenham együttese néz majd farkasszemet egymással Madridban. Mindkét együttes óriási fordítással jött vissza a párharcában, emlékezetes Bajnokok Ligája idényt produkálva minden futballszeretőnek.

Ajax – Tottenham összesítésben 3:3, több idegben lőtt góllal továbbjutott a Tottenham.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!