Nem történt meglepetés a ma hajnalban megtartott NBA alapszakasz díjkiosztón. A trófeákra leginkább esélyes jelöltek magabiztosan nyerték saját kategóriájukat. A leginkább érdeklődésre tartott MVP-címet, azaz a legértékesebb játékosnak járó elismerést Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) zsebelte be, megelőzve James Harden és Paul George párosát. Az első helyen végzett kosaras 78 első helyezéses szavazatot kapott. A másodikként végzett Harden “csak” 23-at, így nem volt kérdés, ki a legjobb.

Az év újonca-díjnál sokan fej-fej melletti párharcot vártak Luca Doncic és Trae Young között. Azonban a Dallas Mavericks játékosa a száz begyűjthető első helyből 98-at zsebelt be, míg Young 97-et a második helyből. Totális söprés volt ez a szlovén üdvöskétől.

Pascal Siakam sem maradt elismerés nélkül. A Toronto Raptors színeiben bajnoki aranyat is ünnepelhetett, ezúttal az Év legtöbbet fejlődő játékosa díjat is hazavihette. Siakam a Nets valamint a Kings kosarasát D’Angelo Russellt és De’Aaron Foxot előzte meg.

Az Év Védője ezúttal is a Utah centere volt. Rudy Gobert ennek köszönhetően megvédte tavalyi elsőségét. Érdekesség, hogy szavazáson az MVP-trófeát besöprő Giannis Antetokounmpo lett a második, Paul George pedig a harmadik.

Az Év edzője elismerésnél a Milwaukee-val alapszakaszt nyerő Mike Budenholzer lett. A tréner a Denver és a Clippers szakvezetőjét előzte meg.

Egyértelmű volt a győztes kiléte az Év Hatodik Embere szavazásnál is. Lou Williams 96 első helyes voksot gyűjtött be, ezzel toronymagasan nyerte ezt a kategóriát.Domantes Sabonis a második lett, míg Montrezl Harrell a harmadik.

Szoros csatát hozott az Év Vezetője kategória. A Bucks csapatáért felelős Jon Horst lett végül a befutó 10 első hely, 5 második hely, 7 harmadik hely, összesen 72 ponttal. Mögötte a Denver sikeréért dolgozó Tim Connelly 69 pontot szerzett. A dobogó harmadik fokára a Clippers-es Lawrence Frank léphetett fel.

Az Év momentuma elismerést a sokadvirágzását élő Derrick Rose-é lett. Az életműdíjat pedig Larry Bird valamint Magic Johnson kapták.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!