A Vas Megyei I. osztály küzdelmei a 3. fordulóban is tartogattak meglepetéseket bőséggel. Továbbra is hibátlanul menetel az Egyházasrádóc és a Vép együttese, elveszítette azonban veretlenségét a Celldömölk. 

Továbbra sem jön össze a győzelem a Körmend csapatának, de két vereség után ezúttal legalább az első bajnoki pontját megszerezte a piros-fekete együttes, amely a Lukácsházát fogadta a hétvége során. A lukácsháziak a múlthéten szintén 1:1-es döntetlenre végeztek a Répcelak ellen, azonban most nekik kellett küzdeniük az egyenlítésért, amely végül az első félidő utolsó percében jött össze.

Szintén nem bírt egymással a Király SZE és a Rábapaty gárdája, a viszonylag eseménytelenül zajló első játékrész végén vezetést szerzett a szombathelyi csapat, ám a második etapra magasabb fordulatszámra kapcsolt a vendég alakulat. Ennek a 67. percben lett meg az eredménye, büntetőből egyenlített a Rábapaty. Ezután mindkét félnek voltak lehetőségei, de ezekből gól nem született, így a vége pontosztozkodás lett.

A forduló meglepetését egyértelműen az újonc Bük együttese szolgáltatta, akik első idei győzelmüket épp a címvédő ellen szerezték meg. Már az első félidőt remekül kezdte a büki csapat, korán megszerezték a vezetést, amelyet aztán a lefújás előtt meg is dupláztak. A második játékrészre igyekezett visszajönni a meccsbe a Celldömölk, a szépítés pedig össze is jött, ám a hajrában újabb gólt értek el a hazaiak, amellyel magabiztosan nyerték meg az összecsapást.

A játékkör legfordulatosabb, valamint legizgalmasabb párosítását a Vasvár kőszegi vendégjátéka hozta: a vendégek alaposan bekezdtek, már a 10. percben megszerezték a vezetést, ám ezzel feltüzelték a hazaiakat, akik az első játékrész végére fordítottak, majd a második etapot is jobban kezdve már két gólosra duzzadt az előnyük. Előnyük azonban 2 perc alatt semmissé vált, a 61. és a 63. minutumban is gólt szerzett a Vasvár. 3:3-ról folytatódott tehát az összecsapás, amely úgy tűnt mégis a hazaiak javára dől el, 10 perccel a lefújás előtt megint a Kőszegnél volt az előny, sőt nem sokkal előtte a vasváriak emberhátrányba is kerültek, amely tovább növelte a hazaiak esélyeit. A labdarúgásban azonban bármi megtörténhet, még az is, hogy a 90. percben a megfogyatkozó vendég alakulat kiegyenlít, és egy pontot elrabol Kőszegről. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a Vasváriaktól még egy embert is kiállított a sípmester, ám ő a kispadon foglalt helyet.

Megszerezte szezonbeli első győzelmét a Répcelak gárdája is, a szezont egy meglepetés vereséggel kezdő alakulat az újonc Szarvaskendet fogadta. A magasan védekező vendég védelem mögé lőtt indításokkal gyakran került helyzetbe a hazai csapat, ám a vezetést egy óriási baki után mégis a Szarvaskend szerezte meg. Előnyük nem tartott sokáig, egy szemre is tetszetős répcelaki összjáték végén egyenlített a hazai együttes. A lendületben lévő hazaiak aztán a félidő előtt a vezetést is megszerezték: ismét egy remek egyéni megoldásból sikerült létszámfölényt kialakítaniuk, amelyet követően szépen játszották le ziccerig az akciót, onnan pedig már csak gólra kellett váltani a lehetőséget. A második játékrész elején aztán sorra alakította ki ziccereit a Répcelak, ám ezek rendre kimaradtak, de egy jogosan megítélt büntető után mégis megszerezték 3. góljukat, amellyel úgy tűnt, el is dőlt a találkozó. Érthetetlen okokból azonban a saját tizenhatosáig betolatott a hazai gárda, amellyel egészen közel engedték a Szarvaskendieket kapujukhoz. Igazán nagy helyzetig nem jutottak el ugyan a vendégek, de távoli lövéseikben és pontrúgásaikban ott volt a veszély, és egy remekül eltalált tekerést követően sikerült is feljönniük egy gólra, ám az egyenlítésre már nem volt esélyük. A mérkőzés képét nézve megérdemelten nyert a hazai alakulat, ám a helyzetkihasználásukon van mit javítaniuk.

A hibátlanul teljesítő csapatokkal folytatjuk a sort: a javarészt fiatalokra építő Egyházasrádóc Csepregen vendégszerepelt, és gyűjtötte be a 3 bajnoki pontot. A csepregieket kissé megfogta a múlthéten bekapott 11 gól, bár az első játékrészben jól tartották magukat, a másodikban azonban felőrölte őket a vendég csapat.

A Jánosháza együttese azzal a szándékkal utazott el Vépre, hogy begyűjtse első pontjait a 2019/20-as kiírásban, a találkozó pedig sokáig kiegyenlített mederben is zajlott, ám a 82. percben a vépiek szerezték meg a vezetést, amellyel meg is nyerték a találkozót, így továbbra is 100%-os teljesítménnyel állnak a tabellán. A jánosháziaknak továbbra sincs szerencséjük, hátrányuk azonban még korántsem ledolgozhatatlan, még nagyon a bajnokság elején járunk.

Jegyzőkönyvek, tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!