A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság a 4. fordulóval jelentkezett a hétvége során, mi pedig megpróbáljuk összefoglalni a legfontosabb történéseket.

Továbbra is nehéz helyzetben a Jánosháza: az ezúttal Rábapatyon vendégeskedő gárda ugyan egészen az első félidő hajrájáig vezetett, ám ekkor fordított a hazai csapat, a második etapban pedig végérvényesen lezárták a mérkőzést. A Jánosháza így továbbra is nulla ponttal sereghajtó.

Szintén nincs nagy formában a Szentgotthárd gárdája sem, a korábban masszív futballjáról híres együttes tavaly még a dobogóért is harcban volt, ám idén nem szerepelnek eddig túlságosan jól, igaz sérülések is nehezítik a szezonjukat. A hétvége során a jó erőkből álló Répcelakot fogadták, a 0:4-es végeredmény pedig a helyzetek számát látva a hazaiakra nézve hízelgő.

Győzni továbbra sem tud, de egy pontot otthon tartott a Körmend, akik az újonc Szarvaskend együttesét fogadták vasárnap hazai pályán. Viszonylag korán, az első negyedóra végén előnybe került a vendég csapat (ahogy tette azt egy héttel korábban is Répcelakon), ám a második játékrész elején egyenlített, majd később fordított is a Körmend. Körülbelül 20 perc volt ekkor hátra a találkozóból, így minden erejét igyekezett a támadásokra fordítani a Szarvaskend, amelynek meg is lett az eredménye, a 80. percben sikerült betalálniuk, amellyel kialakult a 2:2-es végeredmény.

Tovább folytatta idei remek szereplését az Egyházasrádóc: a szintén újonc Bük látogatott a rádóci katlanba. A mérkőzés végig nagyon szoros és indulatos volt, lapokból sem volt hiány, gólokból viszont csak egy született, amelyet a hazaiak szereztek a 16. percben, így továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetik a tabellát.

A másik, eddig szintén 100%-os teljesítménnyel büszkélkedő vépi együttes Rumba látogatott, hogy az Egyházarádóciakhoz hasonlóan tovább folytassák a jó szereplésüket, ám a hazaiaknak ehhez volt egy-két szava. Már az első félidőben 3:0-ás előnyre tett szert a Rum, így volt mit átbeszélnie a félidőben a vendég csapatnak. A Vép igyekezett ezután minden mindegy alapon támadni, hisz veszítenivalójuk nem igazán volt, a szépítő gólok pedig jöttek is, ám hiába talált be kétszer is a hajrában a vépi együttes, az egyenlítő gólért már nem volt idejük küzdeni.

Hazai pályán szenvedett vereséget a Lukácsháza a Csepregtől. A sokak által a szezon előtt leírt csepregi együttesnek ugyan voltak nehézségei, ám 4 forduló elteltével már a második győzelmét aratja a csapat, amellyel jelenleg a 7. helyen áll a tabellán.

A papírformának megfelelően a Celldömölk hazai pályán egy ötöst gurított a Kőszegnek, a vendégek ugyan 2:0-nál szépíteni tudtak a második játékrész elején, ám ez csak felébresztette a celldömölkieket, akik újabb 3 góllal eldöntötték a találkozó és a három pont sorsát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!