A legrangosabb európai kupasorozat küzdelmei a tegnap este során az E,F,G,H csoport 2. fordulós párharcaival folytatódott tovább: nem volt jó napja a magyaroknak, gólokból viszont nem volt hiány.

Az E-csoportban az 1. fordulóban elszenvedett veresége miatt hatványozottan fontos volt a liverpooliak számára, hogy otthon tartsák a három pontot Szoboszlaiék ellen, a vörösök pedig ennek megfelelően kezdték a találkozót. 3 gólos előnyét is sikerült azonban elherdálni az angoloknak, a Salzburg az ázsiai különítményének hathatós közreműködésével egyenlített. A 69. percben aztán nem sikerült felszabadítani az osztrák csapatnak, a Szoboszlaitól elpattanó labdára pedig lecsaptak a liverpooli támadók, Firmino elegánsan csúsztatott Salah elé, aki megszerezte saját maga második, csapata 4. gólját a találkozón, így végül 4:3-ra a hazai csapat győzött.

A Napoli számára kötelezőnek ígérkezett a belgiumi látogatás, ráadásul azok után, hogy sikerült legyőzniük az első körben a címvédőt. Hiába dolgoztak ki azonban nagyobbnál nagyobb lehetőségeket az olaszok, végül be kellett érniük egy ponttal a gól nélküli mérkőzés után.

Remek góllal szépített az első félidő végén a Salzburg. Fotó: Mirror

Nehezen indult a Borussia Dortmund csehországi látogatása, a Slavia Praha az F-csoport első körében bravúrpontot szerzett az Inter ellen, és ezúttal is jól kezdte a találkozót, de az első ziccer kimaradt. A németek aztán szépen lassan átvették a játék irányítását, és a jobbhátvéd Hakimi duplájával megnyerték a találkozót, igaz csak a 89. percben született meg a második Borussia gól.

A Barcelona számára sem indult fényesen az Inter elleni derbi, az olaszoknak égető szüksége lett volna a pontszerzésre, ennek megfelelően is kezdték a találkozót, a 3. percben az ex-barcelonai Alexis Sánchez játszott Lautaro Martínez elé, aki csúszva lőtte ki a hosszú alsót. A 2. játékrészre igyekezett váltani a katalán csapat, és Luis Suárez gyönyörű kapáslövése után sikerült is egyenlíteniük. Az uruguayi játékos 3 év után szerzett újra gólt a BL-csoportkörében, de ha már így belelendült, a 85. percben ismét megvillant, Messi cselezett ki pár olasz játékost, majd Suárezhez passzolt, aki remekül vette át a játékszert és passzolta be Handanovic mellett a kapuba.

 

A “G” jelű négyesben ismét csak magyar érdekeltség miatt volt számunkra fontos a tegnap este, Gulácsi Péteréknek azonban nem alakult jól az estéjük, kétszer is nagyot hibázott a lipcseiek védelme, a Lyon pedig ezeket kegyetlenül ki is használta, így Németországban sikerült 3 pontot szerezniük.

Rengeteg helyzetet kidolgozott, és magabiztosan nyert hazai pályán a Zenit együttese a Benfica ellen, az oroszok már 3 gólos előnyben voltak, amikor a Portugáloknak összejött a szépítés, igaz, az az egy találat emlékezetesre sikeredett.

Emlékezetes találattal indult az Ajax valenciai vendégjátéka is, Hakim Ziyech remekül tekert az ex-Ajaxos Jasper Cilessen kapujába, majd nem sokkal később majdnem lemásolta önmagát, de akkor lövése a kapufán csattant. A hollandok azonban így is sima, 0:3-ás győzelmet arattak, igaz a Valencia 0:1-nél büntetőt hibázott, így ez is befolyásolta a mérkőzés alakulását.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!