A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság a 9. fordulóban is tartogatott meglepő, és izgalmas mérkőzéseket: megszerezte 2. pontját a Jánosháza, idegenben győzött a Celldömölk, és az eddig remekül teljesítő Egyházasrádóc zsinórban másodszor kapott ki, ezúttal Vasváron. 

Továbbra sem találja az elmúlt szezonokban mutatott jó formáját a Lukácsháza, ezúttal Rábapatyon szenvedett vereséget a gárda, igaz, egy félidőn keresztül jól tartották magukat, de a második 45 percben felőrölte ellenfelét a Rábapaty.

Idegenben szenvedte el szezonbeli 3. vereségét a Répcelak, a bükiek remekül használták ki az ellenfél hibáit, és bár úgy tűnt, a mérkőzés hajrájához érkezve elfáradtak, egy hatalmas kapusbakinak köszönhetően sikerült otthon tartaniuk a három pontot egy izgalmas összecsapáson.

Két, eddig nagyon gyengén teljesítő együttes mérkőzött meg egymással a hétvége során Szombathelyen, amikor is a Király SZE a Szentgotthárd csapatát fogadta. A mérkőzést sokkal jobban kezdte a házigazda, ennek eredményeképp 2:0-ás hazai előnnyel térhettek pihenőre a felek. A második etapra aztán rendezte sorait a Szentgotthárd, igyekezett támadóbb felfogásban játszani a vendég alakulat, de erejükből csak a szépítésre futotta, így elszenvedték 6. vereségüket a bajnokságban.

A múlthéten 9:0-ás vereséget szenvedtek Répcelakon, most pedig a Répcelakot verő Körmendet győzték le a csepregiek a 9. játéknapon. Talán ez az eredmény mutatja be a legjobban, hogy mennyire kiegyenlített és rapszodikus a 2019/20-as kiírás a megyei I. osztályban. A csapat tartását nem csak az mutatja, hogy egy ekkora zakó után sikerült rendezni a soraikat, hanem az is, hogy ezen a mérkőzésen hátrányból sikerült fordítaniuk, és megszerezniük 3. idei győzelmüket. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a körmendiek kettős emberhátrányban fejezték be az összecsapást.

Zsinórban második mérkőzésén szenvedett vereséget a nagyon bekezdő Egyházasrádóc, ezúttal Vasváron maradtak alul, főleg a vasváriak második félidőben mutatott játéka miatt, hisz ebben a 45 percben háromszor is betalált a hazai csapat.

Hiába lőtt három gólt hazai pályán, így sem sikerült megszereznie az első győzelmét a Jánosházának. Az újonc Szarvaskend hiába vezetett már két góllal is, végül nem sikerült megőrizniük az előnyüket, így pontosztozkodással zártak a felek.

A forduló egyetlen idegenbeli győzelmét a címvédő Celldömölk aratta Vépen, rá is fért a gárdára egy pozitív élmény, hisz hihetetlen forgatókönyvet követően a hét közben kiesett a kupából a csapat. A bajnokságban azonban továbbra is remekül szerepelnek, és ismét a bajnokság élére ugrottak.

Két büntető, sok sárga és egy piros lap is villant Kőszegen, a hazai együttes a Rummal csapott össze és óriási izgalmak után végül 2:2-es döntetlent ért el az idei szezont remekül kezdő rumiak ellen.

Jegyzőkönyvek, tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!