Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) szombaton 18 órakor a Kaposvári VK-t fogadja az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alapaszakaszának 12. fordulójában.

A B csoport nyolcadik helyén álló AVUS a naptári évben az OSC-től 11-7-re, Egerben pedig 18-12-re kapott ki. Szombat kora este az egy hellyel és három ponttal a Matajsz-tanítványok előtt álló kaposváriak érkeznek. Az őszi összecsapáson 13-12-re nyertek a pályaválasztók, akik idén szintén pont nélkül állnak, hiszen az Egertől hazai medencében 16-8-ra, míg a BVSC vendégeként 12-5-re kaptak ki. A somogyiak csapatában ott lesz a 2018/2019-es pontvadászatban még Szombathelyen pólózó center, Baj Marcell is.

Mindkét csapat számára élethalál-harc ez a mérkőzés. A Kaposvárt fizikálisan erős, rutinos játékosok alkotják. Így például Windisch Ferenc vagy éppen Kovács Olivér mögött rengeteg OB I-es találkozó áll és akkor még nem szóltam a légiósaikról. Az OSC elleni védekezéssel elégedett voltam, sokat blokkoltak a játékosok és jó volt a kapusteljesítmény is. Egerben a második félidei játékunk tetszett. Hullámzó a csapat teljesítménye, de mivel fiatal játékosokról beszélünk, ez érthető is. Fontos, hogy hátul stabilak legyünk és ne kapjunk annyi gólt, mint ősszel Kaposváron – nyilatkozta a meccs előtt a klub oldalának Matajsz Márk, az AVUS edzője.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!