A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja elrajtolt, a 16. fordulóban pedig rögtön izgalmasabbnál izgalmasabb párharcokat rendeztek, mutatjuk az eredményeket. 

A február végi időponttól előzetesen azért lehetett tartani az időjárási körülmények miatt, ám kellemes, tavaszias hőmérséklet fogadta a csapatokat a hétvége során.

Remekül kezdte az idei évet a Vép, hisz a Répcelak elleni, őszről elhalasztott mérkőzését megnyerte, a 16. játéknapon pedig 5:0-ás győzelmet aratott a Király SZE ellenében. Már a 3. percben vezetéshez jutott a hazai gárda egy hatalmas hibát kihasználva, az eredmény ezután viszont a félidőig nem változott, pedig mindkét kapu előtt alakultak ki lehetőségek. A második etapot aztán szintén egy védelmi hibával indította a vendég csapat, amelyet a rutinos vépi együttes ki is használt, így ezután már csak a különbség volt a kérdés a két együttes között, a hajrát pedig eléggé szépen megnyomták a hazaiak.

A korábbi években megyeis csúcsrangadónak számított, és most sem okozott csalódást a Celldömölk – Körmend összecsapás. Remekül kezdte a találkozót a Celldömölk, már az első félidőben 3 gólos vezetéshez jutott a hazai gárda. A második játékrészt azonban a Körmend kezdte jobban, egy büntetőből rögtön a kezdősípszót követően szépíteni tudtak. Nem sokkal később aztán a hazai csapat visszaállította a három gólos differenciát, ám ismételten egy tizenegyes után újra feljött két gólra a Körmend. A végjátékban aztán kétszer is betalált a Celldömölk, ám egyszer a saját kapujába, de összességében ezzel együtt sem forgott veszélyben a győzelmük.

A hajrában szerezte meg szezonbeli 3. győzelmét a Jánosháza együttese, akik a Kőszeget látták vendégül a 16. fordulóban. A téli szünet során megerősödött hazai gárda két új igazolása is betalált, ezzel a sikerrel pedig ellépett a sereghajtó pozícióból az együttes.

Tovább tapad az éllovasokra a Rum gárdája, akik ezúttal Lukácsházáról hozták el a 3 bajnoki pontot. A hazai együttes, bár nehéz helyzetben van, biztató játékot mutatott, amellyel a későbbi fordulókban még bőven lesz lehetőségük elmozdulni a tabella hátsó részéből.

A forduló másik idegenbeli győzelmét a Répcelak aratta, a Répce-parti együttes visszavágott az Egyházasrádócnak az első fordulóban elcsent pontokért, így továbbra is elérhető közelségben vannak a dobogósok mögött. A találkozón nem a sokpasszos szép focinak kedvezett a talaj, a csapatok pedig ehhez igyekeztek alkalmazkodni, és ez a vendégeknek sikerült jobban.

Nem tanúsított komoly ellenállást Rábapatyon a Bük gárdája: a hazaiak már az első perctől kezdve ráerőltették akaratukat ellenfelükre, amely a félidő hajrájára érett be, de akkor nagyon, hisz két gólt is szereztek a lefújás előtt a patyiak. A második etapot aztán masszívan kezdte a büki gárda is, ám a közelgő hajrá megint hazai fölényt hozott, a 79. minutumban csapata harmadik, saját maga második találatát szerezte meg Gyürü László, majd egy perccel a rendes játékidő vége előtt egy öngóllal már négy volt a két csapat között a különbség, amely a lefújásig már nem is változott.

Hat gólt, és pontosztozkodást hozott a Szarvaskend – Szentgotthárd derbi: a találkozó jó iramban kezdődött, ám egészen a félidő végéig nem született gól, ekkor azonban kevéssel a szünet előtt betalált a hazai együttes. Több sem kellett a vendégeknek, akik a második félidő elejét nagyon megnyomták, és bő 10 perc egyenlíteni, majd egy büntető után fordítani tudtak. A Szarvaskend azonban szinte lemásolta az ellenfél által véghezvitt akciót, hisz ismét 10 percen belül a hátrányba kerülést követően egyenlített, és fordított is a hazai gárda, a vezetést jelentő gól pedig ezúttal is büntetőből született. Az utolsó percekben így ismét a Szentgotthárdnak volt sürgősebb, a vendégek pedig mindent egy lapra feltéve támadtak is az egyenlítésért, amely a 89. percben meg is érkezett.

Kikapott, ezzel pedig sereghajtóvá vált a Csepreg együttese. A téli pihenő során sok korábbi játékos visszatért a Csepregi Sportegyesülethez, a klub háza tájáról pedig jó hírek érkeztek az egyesület működését illetően. A tavaszai szezonrajt azonban nem sikerült a legjobban a Vasváron vendégeskedő csepregieknek, ám a mutatott játékra bőven építhetnek a jövőben. A vasváriak pedig ezzel a győzelmükkel próbálnak felzárkózni a középmezőnyben tanyázó csapatok közé.

Jegyzőkönyvek, tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!