Kétségtelen, hogy a világ legnépszerűbb kosárlabda bajnokságának az NBA számít. A legnagyobb érdeklődés mellett rendezik meg évről-évre az ALL STAR hétvégét, amely valóságos program kavalkáddal kedveskedik. Ennek egyik eleme a zsákolóverseny, amelyre a liga legjobbjai nevezhetnek látványos hálószaggató megoldásokkal.

Nyilván ez leginkább a közönség szórakoztatására találták ki és idén a Dwayne Wayne effektus miatt nagyon megosztotta a közönséget. Ráadásul mivel csak NBA játékosok nevezhetnek, leszűkíti a kört, hiszen az underground körökben akadnak hasonló triplázók, zsákoló fenoménok, mint a profi ligában. Nem hiszed? Akkor ez a Te cikked!

Nem kell szégyellned magad ha nem ismerős Grabowski, Podduchenko vagy épp Chris Stalpes neve. Ők ugyanis az egyik legismertebb zsákolóversenyen vettek részt. A Ghetto Kings of Air elnevezésű megmérettetésre ukrán, lengyel, francia, kanadai és természetesen amerikai sportolók érkeztek, hogy elnyerjék az első helyért járó 3000 eurót.

A megmérettetés selejtezőköre két fordulóból állt, mindenkinek lehetősége volt külső személyeket és használati tárgyakat is bevonni a minél nagyobb látvány elérése érdekében. Majd a pontszámok alapján a döntőben csak a legjobbak próbálkozhattak ismét. Valóban szemet gyönyörködtető megoldásokat választottak a versenyzők és végül az amerikai Stalpes örülhetett. Szerintetek megérdemelten?

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!