Az MLSZ honlapjának közlése szerint hétfőtől június 2-ig van lehetőség a hiányzó dokumentumok pótlására, illetve bizonyíthatják azt, hogy megfelelnek a klublicenc szabályzatának.
Az elsőfokú licencadó bizottság legközelebb várhatóan június 10-én találkozik, amely üléssel az elsőfokú eljárás lezárul. Utána a kluboknak már nem lesz lehetőségük a hiánypótlásra.
Az MLSZ kilenc csapatnak adta meg a nemzetközi klublicencet is.
A szövetség honlapján megjelent lista szerint az Újpest FC első és másodosztályú licencet sem kapott, ám a csapat honlapján megjelent szombati közlemény szerint “a 2020-2021-es futballidényre a klub megkapja a licence engedélyt, amelyről az MLSZ biztosított bennünket”.
Magyarázatként a lila-fehérek hozzáfűzték, hogy a Szusza Ferenc Stadion felújított centerpályájának – korábban áprilisra tervezett – tesztmérkőzésére a koronavírus-járvány miatt csak egy héttel ezelőtt került sor. Az MLSZ elektronikus rendszere azonban ezt megelőzően technikailag lezárt, így hivatalosan csak a június 10-i listában tüntetheti fel az Újpest FC elfogadott licencét, amikor hiánypótlási eljárás keretében technikailag a rendszer is ismét engedélyezi a tesztmérkőzés adminisztrálását.
Az MLSZ infrastruktúra-szakértői a pályát rendben találták, a hivatalos engedélyt megadták az Újpest FC részére, amely így az ősi rivális Ferencvárost jövő szerdán a Szusza-stadionban fogadja.
“Az Újpest FC minden feltételnek eleget tett, hogy megkapja az NB I-es tagsághoz szükséges licencet” – áll a közleményben.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani.

NB I-es licencet kaptak:
Debreceni VSC*
Diósgyőri VTK*
Mol Fehérvár*
Ferencváros*
Budapest Honvéd*
Mezőkövesd*
MTK Budapest*,**
Paksi FC*
Puskás Akadémia*
BFC Siófok**
Budafok**
ETO FC Győr**
Gyirmót FC Győr**
Kaposvári Rákóczi FC
Nyíregyháza Spartacus**
Kisvárda
Vasas FC**

*nemzetközi licencet is kapott
**jelenleg NB II-es

Az NB II-es licencekről fb-oldalunkon a kora délután már megírtuk, hogy a Szombathelyi Haladás sem kapott licencet, a témáról bővebben az MLSZ oldalán lehet információhoz jutni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!